Ανακοίνωση του Δήμου Βοΐου για το νερό σε Σιάτιστα, Καλονέρι και Γαλατινή



Κατόπιν ανάλυσης των δειγμάτων που λήφθηκαν στις 06.12.2019 από όλες τις πηγές που υδροδοτούν τους οικισμούς της Σιάτιστας, του Καλονερίου και της Γαλατινής, τα αποτελέσματά τους βρέθηκαν καθαρά και απαλλαγμένα από τετραχλωροαιθένιο.

Ο Δήμος, από την πρώτη στιγμή εφάρμοσε τις εντολές που του δόθηκαν από το Τμήμα Υγιεινής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας τα αποτελέσματα που αφορούσαν τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έλαβε χώρα στις 27.11.2019 όπου ανιχνεύτηκε η ανωτέρω χημική ένωση.

Καταρχάς προέβη στην διακοπή της υδροδότησης θέλοντας να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων και άμεσα προχώρησε στην λήψη, όπως είχε ανακοινωθεί, πολλαπλών δειγμάτων από όλες τις πηγές και τελικά σημεία εκροών των δικτύων.

Σήμερα ο δήμος σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του τμήματος υγιεινής της ΠΔΜ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι το νερό θα συνεχίσει να θεωρείται ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ. Αυτό γίνεται για επιπλέον προληπτικό έλεγχο, προς άρση κάθε αμφιβολίας Συνεχίζεται εντατικά η δειγματοληψία από πολλαπλά σημεία εν αναμονή της τελικής απόφασης των αρμοδίων υπηρεσιών της ΠΔΜ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.