Συνάντηση για την μετεγκατάσταση της Ακρινής στο Δημαρχείο Κοζάνης – Λάζαρος Μαλούτας: «Οι κάτοικοι υπέστησαν ξεκάθαρο εμπαιγμό»



Συνάντηση για το ζήτημα τη μετεγκατάστασης της Ακρινής είχε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, έπειτα από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ίδιος, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι κυβερνητικοί Βουλευτές, Κωνσταντινίδης Στάθης, Βρυζίδου Παρασκευή, Παπαδόπουλος Μιχάλης και Αμανατίδης Γιώργος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Κασαπίδης Γιώργος, ο αναπληρωτής Δημάρχου, Κυριακίδης Κωνσταντίνος, καθώς και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Ακρινής. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βέττα Καλλιόπη εξέφρασε την συμπαράστασή της στο θέμα της μετεγκατάστασης μέσω επιστολής, καθώς δεν ήταν δυνατό να παραστεί.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, επεσήμανε εμφατικά πως «Η μετεγκατάσταση αποτελεί κατάκτηση των κατοίκων της Ακρινής, η οποία έγινε κατορθωτή το 2011 έπειτα από προσπάθειες ετών. Οι κάτοικοι το διάστημα αυτό υπέστησαν έναν ξεκάθαρο εμπαιγμό και απραξία».

Το ζήτημα τέθηκε σε όλη του τη διάσταση του με διαπιστώσεις και προτάσεις, πιο συγκεκριμένα:

αναγνωρίστηκε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων
επισημάνθηκαν οι αλλαγές που επίκεινται λόγω της απολιγνιτοποίησης και ενόψει της ανακοίνωσης του επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ
συμφωνήθηκε ομόφωνα η ανάληψη πρωτοβουλίας για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ώστε να τεθεί το ζήτημα στο ανώτερο θεσμικό επίπεδο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.