«Η Κύπρος κινδυνεύει»: Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Υπεράσπισης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο



Η Συντονιστική Επιτροπή Υπεράσπισης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο (Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.) εξέδωσε την παρακάτω Ανακοίνωση:

Η Τριμερής Συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου, έληξε με τη δαμόκλεια σπάθη επί της Κύπρου, αφού επαναβεβαιώθηκε το περιεχόμενο της δήλωσης της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και το επονομαζόμενο πλαίσιο Γκουτέρες που ανήγγειλε προφορικώς ο Γ.Γ. στο συμπόσιο της 30ης Ιουνίου 2017 στο Κραν Μοντάνα.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες μετά από το συμπόσιο στο Βερολίνο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις επαφές με τις Εγγυήτριες Δυνάμεις για σύγκληση εκ νέου Πενταμερούς Διάσκεψης με βάση τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα.

Προς επίρρωση της πολιτικής ισότητας αλά Γκουτέρες, αποκαλεί ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, τον Πρόεδρο της μοναδικής διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη ”ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας” και τον κατοχικό Μ. Ακιντζί ”ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας” αρχίζοντας το κείμενο της ανακοίνωσης απο τον τελευταίο.

Οι συνομιλίες που επιχειρήθηκαν και συνεχίζονται απροκάλυπτα για την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτές της Γενεύης και προσφάτως του Βερολίνου, συνιστούν εγκλήματα κακουργηματικού βαθμού ποινικά κολάσιμα, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη, τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και τα οποία μας παρέχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουμε τους σκοτεινούς σχεδιασμούς που εκκολάπτονται και εκπορεύονται στους κόλπους του ΟΗΕ, όπως απεδείχθη εκ νέου στο Βερολίνο πρωτοστατούντος στην εκτροπή από τις αρχές που επιβάλει ο Κ.Χ. του ίδιου του Γ.Γ. Α. Γκουτέρες.

Εμείς, ως Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ., θα υπερασπισθούμε την μοναδική διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία και θα αντιπαλαίψουμε κάθε μορφή συνομιλιών στο πλαίσιο του απεχθούς και ρατσιστικού σχεδίου της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Θα αποκαλύπτουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης της Τουρκίας – όπως με επαίσχυντο τρόπο επιχειρήθηκε και στο Βερολίνο δια του εκπροσώπου του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες – επαναφέροντας τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη στο κυπριακό ζήτημα ως υπόθεση εισβολής και κατοχής.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΡΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.