Επίσκεψη φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΠΔΜ στις εγκαταστάσεις των εταιριών Deloitte, MLS και Exothermia στη Θεσσαλονίκη



Στις 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στις εγκαταστάσεις των εταιριών Deloitte, MLS και Exothermia στη Θεσσαλονίκη. Το ενδιαφέρον των φοιτητών του τμήματος ήταν πολύ μεγάλο, καθώς συνολικά συμμετείχαν στην επίσκεψη 65 φοιτητές, συνοδευόμενοι από τους κ.κ. Παντελή Αγγελίδη, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος ΗΜΜΥ, Μπίμπη Σταματία, Επίκουρη Καθηγήτρια και τον Δόση Μιχαήλ, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Οι φοιτητές επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις των εταιριών και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους εταιριών που αντιπροσωπεύουν ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο και καινοτόμο επιχειρηματικό κλάδο.

Πρώτος σταθμός η Deloitte, ένας πολυεθνικός κολοσσός που κατατάσσεται από τους πρωτοπόρους παγκοσμίως στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Στη Θεσσαλονίκη απασχολεί περίπου 300 επαγγελματίες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και απόφοιτοι του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών/ ΠΔΜ. Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της επιχείρησης, από την κα. Αλίκη Τσακμάκα, Consultant, HR και ξενάγηση στους χώρους εργασίας από τον κ. Ζαραλίδη Βασίλειο, Consultant, HR. Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των φοιτητών και του Director Consultant κου. Russo Riccardo, σε θέματα τεχνολογίας και ευκαιριών καριέρας.

Δεύτερος σταθμός η MLS Innovation, μία ελληνική επιχείρηση σταθμός στο χώρο της τεχνολογίας με περισσότερα από 30 χρόνια δραστηριότητας στα Βαλκάνια και ευρέως αναγνωρίσιμα τεχνολογικά προϊόντα στον ελλαδικό χώρο. Πραγματοποιήθηκε υποδοχή από τον κ. Π. Μαλτέζο, After Sales Service Director της επιχείρησης, ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και χώρους εργασίας, παρουσίαση της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης MAIC καθώς και του τμήματος Research & Development για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων.

Ακολούθησε διάλογος πάνω σε θέματα τεχνολογίας, οργάνωσης, προϊόντων καθώς και απασχόλησης προσωπικού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.