Τ.Ε. Ενεργειακού Κέντρου ΚΚΕ: «Μεταλιγνιτική εποχή»: Πράσινες επενδύσεις πολλών δις ευρώ για τα μονοπώλια – «Βαρύς» χειμώνας από την αύξηση της ενεργειακής φτώχειας για το λαό της περιοχής μας

Ορατές είναι συνέπιες απο την μετάβαση στην «μεταλιγντική εποχή» για το λαό των ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας καθώς σε κίνδυνο μπαίνει η λειτουργία των τηλεθερμάνσεων που καλύπτουν τις θερμικές ανάγκες των πόλεων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου, λόγο και της απόσυρσης λειτουργίας μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε αλλά και ότι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «βγαίνουν εκτός» λόγο της επάρκειας του συστήματος.

Με βάση και το τελευταίο νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και το νέο ΕΣΕΚ που δημοσίευσε επιταχύνουν το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων στην περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο, με σκοπό να ενισχύσουν με πολλά δις ευρώ τα μονοπώλια που επενδύουν στην «πράσινη ενέργεια». Το νέο ΕΣΕΚ όπως και το προηγούμενο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μονοπωλιακών ομίλων.

Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής μα θα πληρώσει τις συνέπιες της άναρχής καπιταλιστικής παραγωγής που με γνώμονα τα κέρδη του κεφαλαίου αλλά και την δήθεν προστασία του περιβάλλοντος ακλουθούν την πολιτική της «απολιγνιτοποίησης».

Κλείνοντας μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχεία, καταδικάζουν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την φτώχεια.

Με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας καταδικάζουν συνολικά το λαό μας στη ενεργειακή φτώχεια.

Ακόμα και την τεράστια αύξηση στο κόστος λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, που προκύπτει ή θα προκύψει από το κλείσιμο μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε, κυβέρνηση και τοπική διοίκηση είναι έτοιμοι από καιρό να το μεταβιβάσουν στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού. Μόλις πρόσφατα ο Δήμος Αμυνταίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία αύξηση 30% στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες δεν έχουν περιθώρια αναμονής απέναντι στις συνέπειες της πολιτικής της «μεταλιγνιτικής εποχής», αλλά μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους να οργανωθούν και να διεκδικήσουν ώστε:

Να μην υπάρξει καμιά διακοπή στην λειτουργία της τηλεθέρμανσης των πόλεων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου. Ούτε σκέψη για αύξηση στου λογαριασμούς τηλεθέρμανσης.

Επέκταση του δικτύου στα χωριά στις ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας
Κανένα κλείσιμο-πώληση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείων. Καμία απόλυση εργαζομένου. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ρεύμα φθηνό για το λαό, καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική λαϊκή οικογένεια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.