43 υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν σε όλο το εύρος του Δήμου Κοζάνης – Δείτε το βίντεο



Σαράντα τρεις υπόγειοι κάδοι συλλογής οικιακών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων πρόκειται να εγκατασταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε διάφορα σημεία του Δήμου Κοζάνης, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσης των απορριμμάτων σε μέρη που παρουσιάζουν χωροταξικές δυσκολίες ή σε σημεία που απαιτούν αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου τους.

Στόχος του προγράμματος εναλλακτικού συστήματος συλλογής απορριμμάτων είναι η ποιοτική βελτίωση του περιβάλλοντος, η αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά εγκατάσταση υπόγειων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων, στη συνοικία Πλατάνια.

«Αυτό το σύστημα συλλογής απορριμμάτων είναι μία μοντέρνα θεώρηση των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων, για περιβαλλοντικούς και αισθητικούς λόγους, αλλά και για λόγους υγείας και εξοικονόμησης πόρων. Ο σχεδιασμός θεωρείται πρωτοποριακός, καθώς δεν ερχόμαστε σε επαφή με απορρίμματα, δεν ρυπαίνουμε το περιβάλλον και εξασφαλίζουμε μία ανθρώπινη πόλη», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Βασίλης Βασιλακόπουλος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.