Με επιτυχία διεξήχθη το 1ο Συμπόσιο Ερευνητικού Έργου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας



Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη, στις 4 Δεκεμβρίου 2019, στην Πανεπιστημιούπολη στα Κοίλα, το 1ο Συμπόσιο Ερευνητικού Έργου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία φορέων της περιοχής, μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Ιδρύματος καθώς και πλήθος φοιτητών.

Ο συντονιστής του Συμποσίου και Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης Καθηγητής Στέργιος Μαρόπουλος, στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε τη σημασία της γνωστοποίησης και διάχυσης της έρευνας που εκπονείται στο Πανεπιστήμιο με οφέλη όχι μόνο στους κόλπους της Ακαδημαϊκής Κοινότητας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ως μοχλό ανάπτυξης.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης χαιρέτησε την εκδήλωση και τόνισε τη δέσμευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να επιτύχει τη διασύνδεση της έρευνας με την περιφέρεια, τον παραγωγικό και επιχειρηματικό τομέα. Στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο ανάπτυξης καις τη δυνατότητά του να αποτελέσει καταλύτη για την οικονομική πρόοδο της Περιφέρειας και να δώσει νέα προοπτική κατά το πέρασμα στη μεταλιγνιτική περίοδο.

Το Συμπόσιο διεξήχθη σε παράλληλες συνεδρίες, ανά θεματική ενότητα, με 60 περίπου ομιλητές και οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να το παρακολουθήσουν ζωντανά, μέσω live streaming.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.