Καιρός: Ψυχρή εισβολή την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου – Που θα πέσει η θερμοκρασία 10 βαθμούς



Καιρός: Ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη φτάνουν την Κυριακή (01/12), στην Ελλάδα

Ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης επηρεάζουν τον καιρό της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης σήμερα Σάββατο και κινούνται γρήγορα ανατολικά-νοτιοανατολικά.

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένουμε να περάσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας οδηγώντας τη θερμοκρασία σε πτώση έως και 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με σήμερα, όπου θα σημειωθούν και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μια νέα πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη 04/12, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Για αύριο Κυριακή, προβλέπονται τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.

Τοπικός παγετός νωρίς το πρωί στη δυτική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία (εκτός της Χαλκιδικής) γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες σποραδικούς όμβρους. Aπό το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.