Σκληρή κριτική του Βασίλη Κωνσταντόπουλου στον Δήμαρχο Σερβίων για τους πρόσφυγες και την επίσκεψη Τσίπρα

Σκληρή κριτική στις ενέργειες του δημάρχου κ. Ελευθερίου άσκησε ο κ. Κωνσταντόπουλος στην τοποθέτησή του στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην συνεδρίαση της 25-11-2019 του δημοτικού συμβουλίου (βλ 29.30 λεπτό του video)

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο είπε:

«Κύριε δήμαρχε
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχετε προβεί σε ένα πλήθος ενεργειών που όχι μόνο αγνοούν αλλά ταυτόχρονα προσβάλλουν τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και τους πολίτες του δήμου μας.
Και για να είμαι συγκεκριμένος.

Στην συζήτηση που είχαμε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για τους πρόσφυγες, καμιά από τις παρατάξεις δεν ήταν αντίθετη στην φιλοξενία των προσφύγων.

Όμως επειδή ακριβώς είναι ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο θέμα είχαμε θέσει διάφορα ερωτήματα και ζητήματα.

Είχαμε πει λοιπόν ότι απαιτείται πρώτα απ’ όλα η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και η διαβούλευση μαζί της, έτσι ώστε οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν να ενταχθούν ομαλά στην τοπική κοινωνία.

Ότι πρέπει το αίσθημα ασφάλειας που είναι κεκτημένο στον δήμο μας όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά να ενισχυθεί κιόλας.
Να ενημερωθούν οι πολίτες του δήμου μας για τους πρόσφυγες έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να είναι αποδεκτοί από την τοπική κοινωνία.

Και τέλος, για να συζητηθούν εκτενώς όλα αυτά είχαμε προτείνει κύριε πρόεδρε και κύριε δήμαρχε να γίνει ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, πράγμα για το οποίο δεσμευτήκατε και οι δύο.
Τι είδαμε όμως κύριοι συνάδελφοι και αγαπητοί συμπολίτες μετά από εκείνο το δημοτικό συμβούλιο.
Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ποτέ δεν έγινε, παρ’ όλη την δέσμευση του προέδρου και του δημάρχου.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο δήμαρχος διαχειρίστηκε το όλο θέμα σαν να πρόκειται για προσωπικό ζήτημα και δεν αφορά ούτε το δημοτικό συμβούλιο και ακόμη χειρότερα ούτε και τους πολίτες.
Ποιος σας έδωσε δικαίωμα κύριε δήμαρχε να πείτε ότι θα υποδεχτούμε τους πρόσφυγες με ανοιχτές αγκαλιές;
Δεν είχατε καμιά εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο, αφού δεν υπήρχε απόφαση ούτε και από τους πολίτες.
Δεν καταλαβαίνετε ότι με την στάση σας αυτή αδυνατίζετε κάθε διαπραγματευτικό πλεονέκτημα που μπορεί να έχει ο δήμος από την φιλοξενία των προσφύγων;»

Και έκλεισε λέγοντας:
«Συμπερασματικά κύριοι συνάδελφοι, ο δήμαρχος χειρίστηκε το θέμα για να φτιάξει το προσωπικό του προφίλ σε όλη την Ελλάδα, αγνοώντας και προσβάλλοντας τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και τους πολίτες».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στην δήλωση του δημάρχου με την οποία αποκάλεσε, όσους συμπολίτες είχαν διαφορετική άποψη από την δική του, τενεκέδες.

Και συμπλήρωσε:
«Είναι τόσο μεγάλη η προσβολή και προς τους πολίτες και προς το δημοτικό συμβούλιο που δεν αντέχεται.
Ζητώ κύριε δήμαρχε έστω και τώρα να αισθανθείτε το βάρος ατοπήματός σας και να ζητήσετε από τους πολίτες συγνώμη».

Στην συνέχεια ζήτησε να γίνει το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το θέμα των προσφύγων έτσι ώστε να χαραχθεί μια συνολική στρατηγική για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στον δήμο, τονίζοντας:

«Εμείς ως παράταξη τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στην ερώτηση που μου έγινε από τον δήμαρχο είπαμε ότι θα συμμετέχουμε με την παρουσία μας μόνο στα θεσμικά όργανα.
Γι αυτό και συμμετείχαμε στην έκτακτη συνεδρίαση, όπου θέσαμε (οι μοναδικοί με πληρότητα) τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή, τον κάθετο άξονα Κοζάνης-Λάρισας, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, την εξυγίανση των ΤΟΕΒ, την αξιοποίηση της μαρμαροφόρου περιοχής του Τρανοβάλτου κ.α
Τι είδαμε όμως αντ’ αυτού κύριοι συνάδελφοι;

Ο δήμαρχος πήρε κομματική θέση αποκαλώντας τον κ. Τσίπρα με τρία ΑΛΦΑ και ευχόμενος η αριστερά και ο ίδιος να γίνουν κυβέρνηση και πρωθυπουργός.
Ο δήμαρχος επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ενώπιον όλων μας.

Γιατί κύριε δήμαρχε;
Είχατε εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο; Όχι. Και γιατί έγραφε η πλακέτα «εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου» αφού δεν υπήρχε σχετική απόφαση δημοτικού συμβουλίου;»

Έκλεισε δε την ομιλία του με αυστηρή κριτική στον τρόπο λειτουργίας του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, λέγοντας:
«Πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι στο δημοτικό συμβούλιο με την υπάρχουσα σύνθεση, δεν έχετε την απόλυτη πλειοψηφία. Και όσο και αν η τροποποίηση του Κλεισθένη από την σημερινή κυβέρνηση σας αυξάνει τις αρμοδιότητες, δεν θα μπορέσετε να λειτουργήσετε αποτελεσματικά.

Πρέπει να κατανοήσετε ότι στην σημερινή κατάσταση του δήμου απαιτείται αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των παρατάξεων, ισότιμη συνεργασία και προπαντός κλίμα συναίνεσης και αμοιβαίας κατανόησης.

Με τον τρόπο που λειτουργείτε ως δήμαρχος και ως παράταξη, να είστε σίγουρος ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι θετικά.»
Ελπίζω και εύχομαι να μην επαναληφθεί η μεγάλη ζημιά που υπέστη ο τόπος μας στην προηγούμενη δημοτική περίοδο.
Οι πολίτες είναι εδώ για να σας αξιολογήσουν.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού του Β. Κωνσταντόπουλου

3 σχόλια στο άρθρο “Σκληρή κριτική του Βασίλη Κωνσταντόπουλου στον Δήμαρχο Σερβίων για τους πρόσφυγες και την επίσκεψη Τσίπρα

  1. Οι πρόσφυγες έχουν περισσότεροι αξία από τους Έλληνες ,κοιτάτε τα προβλήματα του τόπου μας ,,,,,,εθνική οδός προς Λάρισα χάλια,πίσω από την ΛΑΡΚΟ υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες νιαστικε μήπως κανείς για αυτούς Οχι πήγε κάνεις να δει τα προβληματα τους….έρχονται οι αρχηγοί από τα κόμματα και τους πάμε στο δημαρχείο ,,,στα προβλήματα να τους πάτε όχι στα δημαρχεία που είναι όλα υπέροχα ,,,έξω να βλέπουν τα χάλια μας

    1. Kαι αυτός πρόσφυγες ονομάζει τους λαθροεισβολείς ; επειικώς απαράδεκτο. Δεν ενημερώνεται για το μεταναστευτικό ; Δεν αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μαζικό εποικισμό που θα επιφέρει πληθυσμιακή μετάλλαξη ;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.