Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού



Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλες τις περιοχές του κόσμου. Οι πάγοι στις πολικές περιοχές λιώνουν και η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει. Ορισμένες περιοχές πλήττονται συχνότερα από ακραία καιρικά φαινόμενα και βροχοπτώσεις, ενώ άλλες δοκιμάζονται από μεγάλης έντασης καύσωνες και ξηρασίες. Οι επιπτώσεις αυτές αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες δεκαετίες.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού-Σιάτιστας και η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, θα υλοποιήσουν την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, 19.00 μ.μ. ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με θέμα «Κλιματική Αλλαγή: Αλήθειες, μύθοι και πολιτικές». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού.

Ομιλητές στην ημερίδα:
Μπούσμπουρας Δημήτρης, Βιολόγος, Περιβαλλοντολόγος
Δρ Πετράκος Μιχάλης, Οικολόγος
Δρ Τσικριτζής Λάζαρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση σκοπό έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και να συμβάλλει στη διαμόρφωση περιβαλλοντικού ήθους με απώτερο στόχο την αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής και την διατήρηση της αειφορίας. Οι τοπικές κοινωνίες καλούνται να αναπτύσσουν ολοένα και περισσότερο τοπικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και χρειάζονται συνεχή ενημέρωση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.