Πώς να επιλέξετε τον σωστό καναπέ κρεβάτι για το σαλόνι σας



Ο καναπές κρεβάτι είναι ίσως η πιο όμορφη ανακάλυψη στα έπιπλα, αφού προσφέρει πολλά οφέλη και δυνατότητες με κυριότερα να μπορούμε να φιλοξενούμε φίλους και συγγενείς στο σπίτι μας χωρίς να σκεφτόμαστε το ότι ίσως δεν έχουμε επιπλέον κρεβατοκάμαρες, αλλά και επειδή μπορούμε και εμείς οι ίδιοι να χαλαρώσουμε για λίγη ώρα το μεσημέρι και να ξεκουραστούμε.

Ωστόσο, σήμερα οι επιλογές για καναπέ κρεβάτι είναι πάρα πολλές. Διάφορα μεγέθη, διαφορετικά υφάσματα, στυλ για κάθε γούστο κι εμείς καλούμαστε να επιλέξουμε τον κατάλληλο καναπέ για τα τετραγωνικά και το στυλ που έχουμε στο δικό μας σαλόνι.

Ας δούμε μερικές μικρές συμβουλές για να επιλέξουμε τον πιο κατάλληλο για το χώρο μας καναπέ κρεβάτι:

  • Το μέγεθος έχει σημασία. Αν έχεις μεγάλο σαλόνι, θα πρέπει να επιλέξεις πόσο από το χώρο του σαλονιού θέλεις να διαθέσεις στο νέο σου καναπέ κρεβάτι. Πέρα από τον καναπέ, θα χρειαστείς σίγουρα ένα τραπέζι και ίσως έναν συμπληρωματικό καναπέ ή καρέκλες. Αν το σαλόνι σου είναι μικρό, σίγουρα θα σε βολέψει ένας μικρότερος καναπές κρεβάτι, με πιο έντονο σχέδιο, για να συμπληρώνει τον υπόλοιπο χώρο.
  • Προσανατολισμός. Εδώ θα πρέπει πρωτίστως να σκεφτείς τι κάνεις κυρίως στο σαλόνι. Αν σου αρέσει να βλέπεις τηλεόραση, ο καναπές κρεβάτι θα πρέπει να “βλέπει” προς την τηλεόραση. Αν σου αρέσει να μαζεύεις παρέα, δημιούργησε μια κυκλική σύνθεση γύρω από το τραπέζι. Αν σου αρέσει να διαβάζεις, περιστοίχισε τον καναπέ με καρέκλες και μαξιλάρια.
  • Σχήμα. Η επιλογή του σχήματος εξαρτάται από το διαθέσιμο χώρο. Σε μεγάλο χώρο που θέλεις να τμηματοποιηθεί, προτιμάται ο γωνιακός καναπές κρεβάτι. Εάν θέλεις να προσθέσεις καρέκλες και τραπεζάκια στο χώρο, συνίσταται η χρήση ενός παραδοσιακού καναπέ κρεβάτι.
  • Υλικό. Καλή η αισθητική, αλλά το κλειδί είναι η λειτουργικότητα στην επιλογή του υλικού για τον καναπέ κρεβάτι σου. Για παράδειγμα, ένας λευκός καναπές είναι πανέμορφος, αλλά δεν ενδείκνυται εάν έχεις μικρά παιδιά. Για τον ίδιο λόγο, δεν ενδείκνυνται suede υλικά σε ανθρώπους που έχουν μικρά παιδιά ή/και κατοικίδια.
  • Στυλ. Ο καναπές κρεβάτι θα μπει στο χώρο σου, οπότε ακολούθησε το ένστικτό σου στην επιλογή του στυλ. Εξάλλου, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε υφάσματα, χρώματα και μοτίβα και εύκολα μπορείς να βρεις το κατάλληλο για το γούστο και το σαλόνι σου.
  • Χρώμα. Τόλμησε! Μη φοβάσαι να επιλέξεις ένα έντονο και fun χρώμα, γιατί μπορεί να αλλάξει το ύφος όλου το δωματίου προς το καλύτερο. Ωστόσο, έχε υπ’ όψιν ότι αν το σαλόνι σου είναι ήδη έντονα διακοσμημένο ή οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε έντονα χρώματα, τότε είναι καλύτερα να κινηθείς σε πιο ουδέτερες επιλογές για τον καναπέ κρεβάτι.

Έχοντας αυτά στο μυαλό μας μπορούμε να κάνουμε την πιο έξυπνη και όμορφη επιλογή στον καναπέ κρεβάτι και να τον συνδυάσουμε αρμονικά με τα υπόλοιπα έπιπλα Welhome.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.