Τουλάχιστον 6 νεκροί και 150 τραυματίες από τον σεισμό στην Αλβανία – Κατέρρευσαν πολυκατοικίες



Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αλβανία. Από τον σεισμό κατέρρευσαν κτίρια, ενώ περιοχές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι. Μάχη για τον εντοπισμό επιζώντων δίνουν τα σωστικά συνεργεία

Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών με επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Δυρραχίου και 35 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων της Αλβανίας κατέγραψε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) τα ξημερώματα της Τρίτης.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι. Μεταξύ αυτών ένας άνδρας, περίπου 50 ετών, που πήδηξε από κτίριο μέσα στον πανικό του.

Ο σεισμός, σημειώθηκε στις 03:54 (04:54 ώρα Ελλάδος) και έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, ως το Σαράγεβο της Βοσνίας (σε απόσταση 400 χλμ.) και το Νόβι Σαντ της Σερβίας (700 χλμ.).

Η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε κτίρια σε Τίρανα, Δυρράχιο, Φίερι και Λέζια, με πολλά τμήματα στις περιοχές αυτές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα κτίριο, που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική.

 


 

Τον κύριο σεισμό ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, ο ισχυρότερος από τους οποίους εκτιμήθηκε από το EMSC ότι ήταν 5,3 βαθμών.

Την ίδια περιοχή έπληξε σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών την 21η Σεπτεμβρίου, που είχε προκαλέσει ζημιές σε περίπου 500 κατοικίες και κατέστρεψε ολοσχερώς κάποιες από αυτές. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας εκτίμησε τότε πως επρόκειτο για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας “εικοσαετίας ως τριακονταετίας” στη χώρα.

Δένδιας: Εκφράζουμε τη συμπαράσταση της Ελλάδας

Μήνυμα συμπαράστασης της Ελλάδας στον λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter, μετά τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ που έπληξε τη γειτονική χώρα.

“Εκφράζουμε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στον λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική μας χώρα”, αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας.

Λέκκας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα

Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ο Ευθύμης Λέκκας δήλωσε, πως “δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον ελλαδικό χώρο εξαιτίας του σεισμού στη γειτονική χώρα”.

Για τον σεισμό στην Αλβανία μίλησε στην εκπομπή και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαραδαλιάς.

Από το news247.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.