1η παγκόσμια απαγγελία στίχων του Ερωτόκριτου από τα Γρεβενά όπου βρίσκεται το ένα από τα τρία διασωθέντα αντίτυπα της πρώτης έκδοσης του 1713



To πρώτο παγκόσμιο κάλεσμα για απαγγελία στίχων του ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ από τα Γρεβενά, όπου βρίσκεται και φυλάσσεται το ένα από τα τρία διασωθέντα αντίτυπα της πρώτης έκδοσης του 1713.

Οργανώθηκε και δημιουργήθηκε σε 48 ώρες. Από τη σύλληψη της ιδέας, την επιλογή των στίχων, την ενημέρωση των συμμετεχόντων, την καταγραφή των βίντεο και την τελική σύνθεση και υλοποίηση της ταινίας.

Είναι μια απόδειξη για όσα μπορεί να καταφέρει η ΠΟΙΗΣΗ,
Άμεσα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης οι άνθρωποι
μπορούν να βρεθούν κοντά και μαζί για ένα σκοπό.

Προβλήθηκε στην Εκδήλωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών για την Επίσημη Τοποθέτηση του Ιστορικού Αντιτύπου του βιβλίου ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ, έπειτα από δωρεά του συμπολίτη μας Σοφοκλή Κυπριτζή, στις 23 Νοεμβρίου 2019 , στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών.

Μουσική Έναρξης & Τίτλων Τέλους:
Ένα πάντρεμα από μελωδίες πάνω στις οποίες συνηθίζουν οι μουσικοί της Κρήτης να τραγουδούν. Αποσπάσματα από τον Ερωτόκριτο.

Κωστής Κυριτσάκης – μαντολίνο, ενορχήστρωση
Σάκης Λάιος – μπανσούρι, στάμνα, μίξη

Ιδέα & Οργάνωση Απαγγελίας Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος

Σύνθεση Bίντεο (editing) S+ http://grevenart.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.