Σαλόνι για χειμώνα και χουχούλιασμα



Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που οι περισσότεροι από εμάς είτε βρισκόμαστε όλη τη μέρα έξω, στη θάλασσα και σε περιπάτους, είτε χαλαρώνουμε στο μπαλκόνι ή στον κήπο του σπιτιού μας. Το χειμώνα, όμως, που ο καιρός είναι κρύος, περνάμε τα απογεύματά μας κατά κύριο λόγο στο χώρο του σαλονιού.

Έτσι, λοιπόν, αυτό που επιζητάμε τον χειμώνα είναι το σαλόνι μας όχι μόνο να δείχνει ζεστό, αλλά να είναι κιόλας ζεστό. Για να πετύχουμε αυτούς τους δυο στόχους δεν χρειάζεται παρά να ακολουθήσουμε μικρά και απλά βήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα μας κοστίσουν ούτε σε χρόνο, αλλά ούτε και σε χρήματα.

Πώς να διαμορφώσουμε το σαλόνι μας;

  • Χρώματα: αν θέλουμε το σαλόνι μας να φαίνεται ζεστό, τότε δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε την παλέτα των γήινων χρωμάτων· καφέ, μπεζ, κρεμ κ.λπ.. Οι γήινες αποχρώσεις στα έπιπλα και στους τοίχους του σπιτιού θα κάνουν το σαλόνι μας να φαίνεται ζεστό και θα θυμίζει σπίτι σε παραδοσιακό χωριό. Μια έξυπνη ιδέα είναι επίσης να χρησιμοποιήσετε στους τοίχους ταπετσαρία με σχέδια και μοτίβα σε ζεστά χρώματα που μπορούν να συνδυαστούν με τις υπόλοιπες γήινες αποχρώσεις.
  • Υλικά και υφές: για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα στο σαλόνι μας, η καλύτερη επιλογή που έχουμε να κάνουμε είναι οι υφασμάτινοι καναπέδες με αρκετά μαξιλάρια είτε υφασμάτινα είτε με γούνινη επένδυση, τα ξύλινα τραπεζάκια και οι αφράτες φλοκάτες. Όλα αυτά όχι μόνο κάνουν το σαλόνι μας να είναι ζεστό, αλλά προσφέρουν και πραγματική ζεστασιά τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Μια καλή προσθήκη στο χώρο είναι να επενδύσουμε σε ρολοκουρτίνες με αδιαφανή υφάσματα σε γήινα χρώματα που θα λειτουργήσουν μονωτικά για τον χώρο μας.
  • Διακόσμηση: τα φυτά εσωτερικού χώρου πάντα είναι μια πολύ καλή και σικ επιλογή για το σαλόνι μας ανεξάρτητα με το στυλ της διακόσμησης που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Επιπλέον, εάν διαθέτετε τζάκι, μπορείτε να τοποθετήσετε δίπλα σε αυτό μερικά ξύλα. Αυτή η επιλογή θα κάνει το σαλόνι μας να θυμίζει εξοχική κατοικία στο βουνό.

Μικρά tips για καλύτερη εμφάνιση

  • Τοποθετούμε τον καναπέ του σαλονιού λίγο πιο μπροστά από τον τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο, ο χώρος μας δείχνει μεγαλύτερος.
  • Προσθέτουμε μικρούς καθρέφτες με ξύλινο πλαίσιο. Ο καθρέφτης λειτουργεί κι αυτός με τρόπο που κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Η λεπτομέρεια του ξύλου προσδίδει πόντους στη ζεστασιά που ζητάμε.
  • Επενδύουμε σε πουφ. Υφασμάτινα πουφ σε γήινα και ζεστά χρώματα, όπως το κυπαρισσί ή το κεραμιδί. Δεν χρειαζόμαστε πολλά. Δυο ή τρία αρκούν για να κάνουν το σαλόνι μας ζεστό.
  • Κάδρα: Αντί για καθρέφτες ή συνδυαστικά με αυτούς μπορούμε να επενδύσουμε σε μεγαλύτερα ή μικρότερα κάδρα με αζτέκικα σχέδια και γήινα ή βασικά χρώματα.

Για να φαίνεται ένα σαλόνι ζεστό, θα πρέπει λοιπόν να είναι και γεμάτο. Προσέχουμε όμως να μην φαίνεται φορτωμένο με περιττά αντικείμενα. Επιλέγουμε με προσοχή τη διακόσμηση και προτιμάμε τα ξύλινα έπιπλα sofa.gr.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.