Το Σωματείο του Σπάρτακου για το συλλαλητήριο της Πτολεμαΐδας: «Το μήνυμα εστάλη – Ο αγώνας συνεχίζεται»



Μήνυμα εστάλη
ΟΧΙ στη βίαιη απολιγνιτοποίηση, ΟΧΙ στη διάλυση της ΔΕΗ
Ο Αγώνας συνεχίζεται

Την αντίθεση-αντίδραση συνδικάτου, εργαζομένων, φορέων και κοινωνίας ενάντια στην βίαιη απολιγνιτοποίηση και αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, διατράνωσε το αποψινό συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα που ουσιαστικά «σφραγίζει» το προηγούμενο βήμα ενός σχεδιασμού που περιελάμβανε ενημερώσεις και επαφές και ανοίγει το δρόμο για το επόμενο βήμα που είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις και το συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη 27.11.2019.

Ο σχεδιασμός για κλείσιμο των λιγντικών μονάδων ως το 2028, η ανατροπή-αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και το «ανάθεμα» που θα πέσει πάνω στην περιοχή υπό τα σενάρια αυτά, συναντούν τη σθεναρή αντίσταση συνδικάτου και κοινωνίας που δε θα δεχθούν, δε θα ανεχθούν αποφάσεις που καταδικάζουν κοινωνίες, ερημώνουν τόπους και διαλύουν το μέλλον περιοχών που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας ολόκληρης.

Ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

Η ανατροπή των θεμελιωδών κατακτήσεων των εργαζομένων σημαίνει πολλά περισσότερα από αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και έχουμε χρέος να τις διαφυλάξουμε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Γραφείο Τύπου

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το Σωματείο του Σπάρτακου για το συλλαλητήριο της Πτολεμαΐδας: «Το μήνυμα εστάλη – Ο αγώνας συνεχίζεται»

  1. Ας αναλογιστούμε μήπως σε αυτό το συλλαλητήριο ανάμεσα στα άτομα που συμμετήχαν, συμμετήχαν πολιτκά και “συνδικαλιστικά” πρόσωπα -όπως κάποια διοικητικά στελέχη του Σπάρτακος- τα οποία με τη στάση τους τόσα χρόνια συνέβαλαν στην αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, τη καταστολή και την ανεργία? Πιστεύω ότι η συμμετοχή σε αυτό το συλλαλητήριο κάποιων προσώπων και φορέων, λειτούργησε αποτρεπτικά στο να το στηρίξει αγνός κόσμος ο οποίος δεν είναι αδιάφορος και απαθής. Ο δημόσιος χαρακτήρας της Δ.Ε.Η., η μόλυνση και οι καρκίνοι, η ανέργια, οι δυσμενής συνθήκες εργασίας, η καταστολή, είναι ΤΑΞΙΚΗ υπόθεση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.