Ανακοινώσεις του Τοπικού Συμβουλίου Σερβίων για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και την ανακύκλωσηΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες εγκαταλειμμένων οχημάτων καθώς και οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους, όπως προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτά να απομακρυνθούν από δημοτικούς και κοινοτικούς δρόμους και άλλους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους.

Ο νόμος ‘περί εγκαταλειμμένου οχήματος’ άρθρο 2 παρ.2 του π.δ 116/2006 (ΦΕΚ Α΄ 81/05.03.2004) είναι αυστηρός με τους
ιδιοκτήτες. Αποτελούν τα οχήματα αυτά γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για την δημόσια ή ιδιωτική περιουσία.

Μερικά δημιουργούν έντονο πρόβλημα στην κυκλοφορία και την ορατότητα των υπολοίπων οχημάτων που κινούνται εντός της πόλης μας, αφού έχουν αφεθεί σε επικίνδυνα σημεία.

Ζητάμε από τους ιδιοκτήτες τους την κατανόηση όλων των πολιτών.

Η απομάκρυνση να γίνει σε ιδιωτικό χώρο, ή σε χώρο που θα υποδειχθεί από το Δήμο.

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι πολίτες να τοποθετούν όλα τα υλικά ανακύκλωσης -όπως και τα απορρίμματα- στον αντίστοιχο κάδο.

Το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται και είναι έντονο, αφορά την τοποθέτηση χαρτοκιβωτίων από καταστηματάρχες εκτός των κάδων ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιος όγκος από αυτά, αφού δεν κόβονται και δεν ανοίγονται τα πάσης φύσεως χαρτοκιβώτια και οι συσκευασίες, ούτως ώστε να χωράνε στους κάδους. Οι ημέρες που γίνεται η αποκομιδή είναι η Δευτέρα και η Παρασκευή από την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ και καλό θα είναι να υπάρχει συνεργασία με τους υπαλλήλους.

Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες όπως και όλοι οι κάτοικοι να δείξουν την κατανόηση τους στο πρόβλημα.

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.