Η επίσημη πρώτη παρουσίαση του συγγραφέα Τάσου Φούντογλου και του έργου του «Μη με ψάξεις ποτέ, μη ρωτάς αν ζω» στην Κοζάνη



Οι εκδόσεις Υδροπλάνο σας προσκαλούν με μεγάλη χαρά, στην επίσημη πρώτη παρουσίαση του συγγραφέα Τάσου Φούντογλου και του έργου του «Μη με ψάξεις ποτέ, μη ρωτάς αν ζω».

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 στο Boulevard café στην Κοζάνη.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο Χάρης Τσιβεκίδης πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, ο Μιχάλης Πετένης συγγρραφέας και η Αναστασία Κορινθίου συγγραφέας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων Υδροπλάνο.

Λίγα λόγια για το έργο

«Μη ρωτάς αν ζω». Μπορούν λίγες λέξεις σε ένα σχισμένο κομμάτι χαρτί, ξεχασμένο για καιρό μέσα στις σελίδες του αγαπημένου της βιβλίου, να τον πάρουν από το χέρι και να τον οδηγήσουν στα μονοπάτια της ζωής της; Ναι, είναι αυτές οι λέξεις, τα «αγρίμια της» όπως τις ονόμαζε εκείνη, ικανές να του αποκαλύψουν στιγμές μιας ζωής που δεν πρόλαβε να ζήσει. Μιας ζωής που έψαξε την ευτυχία στην αγάπη ως όφειλε και που φτάνοντας στο τέλος της, αναρωτήθηκε αν όλα έγιναν ως έπρεπε.

Τώρα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου αργοπεθαίνει από έναν καρκίνο μες στα στήθια της που κάποτε κέρασαν… ζωή, και ξαναθυμάται.

Με τις λέξεις της εξημερωμένες πια στα χείλη, ζητά τον απολογισμό της. «Θα φέρω μια γύρα στο μυαλό μου τη ζωή μου όλη.

Όσα έζησα, όσα άντεξα κι όσα κιότεψα να ζήσω. Ίσως ασχοληθώ και με τα “αν”. Αν τότε έκανα αυτό, αν έκανα το άλλο, αν αντί για το σωστό διάλεγα το λάθος; Πως θα ήταν άραγε σήμερα η ζωή μου;» Μια ιστορία απολογισμού λοιπόν. Γεμάτη στιγμές. Κοινές σε όλους. Μια ιστορία για το πώς ζει ο άνθρωπος και πώς τελικά πεθαίνει. Ας πούμε μια ιστορία… για αρχάριους…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γεννήθηκε το 1978 στην Κοζάνη, όπου πέρασε και τα παιδικά του χρόνια. Μετά Σέρρες και Πτολεμαΐδα, για να κλείσει ο πρώτος αυτός κύκλος, πάλι στη γενέθλια πόλη. Ήτανε γραφτό μάλλον να κλείσει εκεί, για να ξεκινήσει μετά κάπου αλλού… Ακολούθησαν σπουδές στην Ιατρική, πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες, Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, ερευνητικές ανησυχίες στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ειδικότητα στη Νεφρολογία, ιδιωτικό ιατρείο, κλινικές αιμοκάθαρσης και ποιος ξέρει ακόμα τι του επιφυλάσσει η ζωή! Συγγραφέας δεν δηλώνει ακόμα. Θα το ‘θελε πολύ αλλά κάνει υπομονή και.. περιμένει!

Άλλωστε, όπως συνηθίζει να λέει συχνά, αφορμή του συγγραφέα είναι η λέξη. Και μέχρι να εξημερώσει τις δικές του λέξεις και να τις κάνει αφορμές διηγήσεων, παραμένει ένας κανονικός και δίχως ιδιαίτερο ενδιαφέρον Ιατρός Νεφρολόγος…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.