Συνάντηση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον πρόεδρο της ΔΕΗ



Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκος Σαρρής και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Κωνσταντίνος Παπανίκος, το απόγευμα της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου 2019. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, Νίκος Λυσσαρίδης, καθώς και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ν. Κοζάνης, Ιάκωβος Παντελίδης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Σαρρής αναφέρθηκε με έμφαση στην επιτακτική ανάγκη που υπάρχει να αναστραφεί η φθίνουσα οικονομική πορεία που καταγράφεται στη Δυτική Μακεδονία τα τελευταία έτη, με ταυτόχρονη διαφοροποίηση της παραγωγικής της δομής, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να αντικατασταθεί η οικονομική δραστηριότητα η οποία παραδοσιακά προερχόταν από τη βιομηχανία λιγνίτη. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης «Η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή πορεία προς μία «οικονομία χαμηλού άνθρακα» στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες αλλά αναμένεται επίσης να πλήξει καίρια την οικονομία, την απασχόληση και τον κοινωνικό ιστό σε περιοχές όπου η τοπική οικονομία βασίζεται (σχεδόν) αποκλειστικά στον άνθρακα (εξορυκτικές δραστηριότητες, παραγωγή ενέργειας), όπως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Ο ρόλος του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας στη χάραξη της αναπτυξιακής στρατηγικής, η υλοποίηση εμβληματικών έργων τα οποία θα συνεισφέρουν αφενός στη χάραξη νέων βιώσιμων οικονομικών μοντέλων αλλά και στην απόκτηση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας με προστιθέμενη αξία, ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.