Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις ανάγκες θέρμανσης των οικισμών του πρώην Δήμου Δημήτριου Υψηλάντη Κοζάνης



Η ενεργειακή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και η καπιταλιστική οικονομική κρίση των προηγούμενων χρόνων έχει οδηγήσει το 30% του ελληνικού λαού σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας. Το πρόβλημα αυτό είναι πιο έντονο στην περιοχή της ΠΕ Κοζάνης λόγω κλιματικών συνθηκών και ιδιαίτερα σε οικισμούς που δεν έχουν τηλεθέρμανση, με αποτέλεσμα μεγάλα τμήματα των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων να μην μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για θέρμανση.

Τα προηγούμενα χρόνια η ΔΕΗ ΑΕ έχει προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του οικισμού Ποντοκώμης, καθώς και των γύρω χωραφιών και δασικών εκτάσεων για τις ανάγκες επέκτασης των ορυχείων. Τα τελευταία χρόνια η πρακτική της ΔΕΗ ΑΕ είναι να δίνει την ξυλεία από αυτές τις εκτάσεις σε εργολάβους εξυπηρετώντας την κερδοφορία της καθώς και τα κέρδη των εργολάβων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε η ξυλεία, που θα προκύψει από το άλσος δυτικά του οικισμού Ποντοκώμης, να παραχωρηθεί στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά των οικισμών του πρώην Δήμου Δημήτριου Υψηλάντη, αντί να παραχωρηθεί σε εργολάβο, προκειμένου να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για θέρμανση.

Οι Βουλευτές
Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.