Ένταξη του έργου “Πρόγραμμα Υπηρεσιών Πρόληψης” για παρεμβάσεις κατά των καταχρήσεων και των εξαρτήσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020



Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γεώργιου Κασαπίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 το έργο της παροχής υπηρεσιών πρόληψης από κάθε είδους καταχρήσεις και εξαρτήσεις, με συνολική δημόσια δαπάνη 328.073 € και Δικαιούχο τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών – ΟΚΑΝΑ.

Το έργο αφορά στην ολιστική προσέγγιση των άμεσων αναγκών του περιθωριοποιημένου πληθυσμού και σε μια συντονισμένη προσπάθεια, η οποία εστιάζεται στην έγκαιρη εφαρμογή ουσιαστικών και στοχοθετημένων μέτρων για τις ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας, στην παροχή προσβάσιμων και επιστημονικά τεκμηριωμένων παρεμβάσεων και στην προώθηση υγιών μορφών ψυχαγωγίας και διασκέδασης των ανθρώπων, μακριά από καταχρήσεις και εξαρτήσεις που τους εγκλωβίζουν. Το εν λόγω έργο θα ενισχύσει, αφενός τη δράση των Κέντρων Πρόληψης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και αφετέρου θα συμβάλλει στην καλύτερη αντιμετώπιση του εξυπηρετούμενου πληθυσμού και των αναγκών του στο εύρος της Περιφέρειας.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 10 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.