Κοινή ανακοίνωση συλλόγων και σωματείων της Πτολεμαΐδας για την Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις



ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Το 1945 ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, καλωσορίζοντας τον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ αναφώνησε: «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας»

Το 2019 ο υπουργός άμυνας της κυβέρνησης στο συνέδριο της σχολής Ευελπίδων καλωσορίζοντας τον διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη είπε: «Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα στους Αμερικανούς στρατιώτες, στους πολέμους στους οποίους και εμείς συμμετείχαμε κι αυτό θα γίνει και στο μέλλον».

Και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν παρών όποτε τους καλούν οι ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Σήμερα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στη γειτονιά μας, τέτοιες δηλώσεις είναι προκλητικές και επικίνδυνες. Μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, τότε που τα παιδιά του Ελληνικού λαού μάτωναν για την Κορέα, Ινδοκίνα κλπ, για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Είναι φανερό ότι οι λυκοσυμμαχίες γίνονται για να στηρίξουν τις επιδιώξεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωενωσιακών σε βάρος των λαών της περιοχής και έχουν βαθιές ρίζες στην πολιτική των Ελληνικών κυβερνήσεων.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να εξωραΐζει τον εγκληματικό χαρακτήρα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ και προσπαθεί να μας πείσει για δήθεν οφέλη από την ύπαρξη και την δημιουργία νέων βάσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό μας να παρακολουθήσουν και να σκεφτούν προσεκτικά, όλες αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις και να απαιτήσουμε με τους αγώνες μας:

Να καταγγελθεί η Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις – Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις:

Να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εκτός συνόρων.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Επιτροπή Ειρήνης Πτολεμαΐδας, Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας, ΣΕΕΕΝ, ΣΕΥΠΕ και ΠΑΣΑΣ – ΔΕΗ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.