Δείτε την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει το νέο κύμα κακοκαιρίας



Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (09/11)

Ακραία καιρικά φαινόμενα, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, προβλέπονται:

1. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανόν τη δυτική Στερεά από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (09-11-2019) μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (10-11-2019).

2. Στη δυτική Πελοπόννησο από τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου (09-11-2019) μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής (10-11-2019).

Ο καιρός την Κυριακή (10/11)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα δυτικά και την Πελοπόννησο μέχρι το μεσημέρι, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το βράδυ.

Βαθμιαία και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, όμως γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το δυτικό Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Ο καιρός τη Δευτέρα (11/11)

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία και από τα δυτικά θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τρίτη (12/11)

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών. Από το απόγευμα στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα στο Ιόνιο είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, στα ανατολικά 3 με 5, στα δυτικά 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Τετάρτη (13/11)

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, και από το βράδυ στο δυτικό Αιγαίο και τη δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Πέμπτη (14/11)

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.