Συνάντηση του Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας με τον Δήμαρχο Εορδαίας για την μετεγκατάσταση του τομέα ΕΚΑΒ Πτολεμαΐδας



Στα πλαίσια δράσης του εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ δυτικής Μακεδονίας, προγραμματίστηκε συνάντηση αντιπροσωπείας εργαζομένων με τον νυν δήμαρχο Εορδαίας κύριο Πλακεντά Παναγιώτη στις 8/11/2019.

Το πάγιο αίτημα, που τέθηκε εκ νέου και στον νέο δήμαρχο, ήταν η παραχώρηση χώρου από τον δήμο ώστε να στεγαστεί ο τομέας Πτολεμαΐδας σε κτηριακές εγκαταστάσεις που θα μπορούν μα καλύψουν τις προδιαγραφές της υπηρεσίας και τις ανάγκες των εργαζομένων μέσα από το πρίσμα του αμοιβαίου συμβιβασμού λόγο οικονομικών συνθηκών.

Ο δήμαρχος αφού άκουσε τα επιχειρήματα και τους προβληματισμούς των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. πρότεινε την λύση που προεκλογικά είχαμε συζητήσει ως ιδέα:

Την εγκατάσταση του Ε.Κ.Α.Β. στις πρώην τεχνικές υπηρεσίες του δήμου πίσω από την Πυροσβεστική υπηρεσία στην ανατολική είσοδο της πόλης, με την διαδικασία της παραχώρησης και χρήσης.

Μετά από συζήτηση θεωρούμε αυτή την πρόταση ως έναν ρεαλιστικό στόχο διότι μας καλύπτει γεωγραφικά σε θέμα προσβασιμότητας στους κεντρικούς άξονες της πόλης, στα περίχωρα και στον κάθετο άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας-Κοζάνης. Στο κτηριακό κομμάτι , ο χώρος έχει τις δυνατότητες να φιλοξενήσει οχήματα, εξοπλισμό και διασώστες αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις και επισκευές. Βέβαια όπως πάντα υπάρχουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και τεχνικές δυσκολίες στις οποίες θα έχουμε αρωγό τον κύριο Πλακεντά ο οποίος βλέπει πολύ θετικά το συγκεκριμένο πλάνο. Ο σκόπελος του οικονομικού πεδίου θα χρειαστεί αρκετή δουλειά ώστε να υλοποιηθεί το εν λόγο εγχείρημα. Ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες για την συνεργασία της κεντρικής υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β. με τον δήμο ώστε να έχουμε σύντομα εξελίξεις.

Οι στόχοι και τα όνειρα θέλουν προσπάθεια, αγώνες και προσήλωση.

Με γνώμονα το κοινό καλό , το μεράκι και την αγάπη για το λειτούργημα που εξασκούμε , είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.