Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα για την κατάργηση 37 πανεπιστημιακών σχολών, μεταξύ των οποίων και σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως για την κατάργηση 37 σχολών, ανάμεσα στις οποίες και σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, πρόεβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με σημερινή της απόφαση η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως καταργεί, μαζί με άλλα 35 τμήματα πανελληνίως, το Τμήμα Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών στην Κοζάνη και το Τμήμα Λογοθεραπείας στη Σχολή Επιστημών Υγείας στην Πτολεμαΐδα. Οι συγκεκριμένες σχολές είχαν ενταχθεί στον εθνικό σχεδιασμό από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επρόκειτο να λειτουργήσουν από την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021.

Με το πρόσχημα της έλλειψης πόρων και της συνολικής αναδιάταξης του εκπαιδευτικού συστήματος η Υπουργός Παιδείας προχωρά με αυταρχισμό, χωρίς συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, σε κατάργηση σχολών και επιστημονικών πεδίων. Αντί να εξασφαλίσει τα μέσα και τους πόρους για την ίδρυση Σχολών που θα προάγουν τις επιστήμες και θα αποκεντρώνουν τον πανεπιστημιακό χάρτη, προχωρά σε μονομερείς κινήσεις που αποστερούν από τα περιφερειακά ιδρύματα τη ζωτικότητα που τους χρειάζεται ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης για νέους φοιτητές, ερευνητές και πανεπιστημιακούς.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν είχε, όπως είναι λογικό, γνωστοποιηθεί στην κοινωνία της Κοζάνης προεκλογικά, άρα έχουμε μια ακόμη περίπτωση υποκρισίας και εξαπάτησης. Τουλάχιστον η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι συνεπής με την στάση τους και την αποστροφή τους απέναντι στη δημόσια και δωρεάν παιδεία…

Αναμένουμε από τους φορείς του Νομού, το Πρυτανικό Συμβούλιο, τους Δημάρχους, τους περιφερειακούς συμβούλους και τους Βουλευτές του νομού να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση απέναντι στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η κοινωνία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας δεν μπορεί να ανεχτεί πλέον το κρυφτό και την διγλωσσία».

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα για την κατάργηση 37 πανεπιστημιακών σχολών, μεταξύ των οποίων και σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

  1. ……..Αντί να εξασφαλίσει τα μέσα και τους πόρους για την ίδρυση Σχολών ……

    η δημόσια ΠΑΙΔΕΙΑ επί ΣΥΡΙΖΑ

    – Η «Κ» δημοσίευσε, στις 13.09.2019, την έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ), για το 2019. Ο δημοσιογράφος που παρουσίασε την έκθεση, κ. Απόστολος Λακασάς, συνόψισε εισαγωγικά το συμπέρασμα των δραματικών πιστοποιήσεών της: «Μεγάλη μερίδα μαθητών κινδυνεύει να ολοκληρώσει τη σχολική εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, παραμένοντας λειτουργικώς αναλφάβητη».
    -Στο έλεος της βίας το ΑΠΘ iefimerida.gr 4-7-19
    -τέθηκε στην υπηρεσία ενός άγριου ανθελληνισμού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.