Δήλωση του Στάθη Κωνσταντινίδη για τη «δήθεν» κατάργηση «δήθεν» υφιστάμενων πανεπιστημιακών τμημάτων



«Από πρυτάνεις του ψέματος, κοσμήτορες της αλήθειας;»

Το να κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική παραπλάνηση, το κόμμα που συνώνυμό του έχει το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση, ξεπερνάει τα όρια του θράσους. Η απελθούσα κυβέρνηση, με μικροπολιτικά κριτήρια και για ψηφοθηρικούς λόγους, τις τελευταίες κυριολεκτικά ημέρες της θητείας της «έσπειρε» τμήματα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και χωρίς να έχει εξασφαλίσει την ύπαρξη υποδομών και διδακτικού προσωπικού.

Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε και προεκλογικά την εναντίωσή της στην πρόχειρη και απαράσκευη επέμβαση Γαβρόγλου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ήδη, από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, η αρμόδια υπουργός δεσμεύτηκε ότι ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης θα είναι αποτέλεσμα αξιολόγησης των ιδρυμάτων από την Ανεξάρτητη Αρχή, με κριτήρια σκοπιμότητας, βιωσιμότητας και διασύνδεσής τους με την αγορά εργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή κάποιων πανεπιστημιακών τμημάτων, που θα λειτουργούσαν στη βάση εξαγγελιών, χωρίς πραγματικό σχεδιασμό και τεκμηρίωση.

Όσο πρόχειρη ήταν η σύστασή τους, άλλο τόσο ψευδής είναι η καταγγελία για τη δήθεν κατάργησή τους.

Βιάστηκαν, λοιπόν, και στην περιοχή μας οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν τη δήθεν κατάργηση τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που δήθεν θα λειτουργούσαν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, δίχως να γνωρίζουν ότι ο νόμος που ψήφισαν δεν επέτρεπε τη λειτουργία τους, στην καλύτερη περίπτωση, πριν από τον Σεπτέμβριο του 2021!

Εκτός κι αν το γνωρίζουν και διασπείρουν σκοπίμως ψευδείς ειδήσεις!

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δήλωση του Στάθη Κωνσταντινίδη για τη «δήθεν» κατάργηση «δήθεν» υφιστάμενων πανεπιστημιακών τμημάτων

  1. «δήθεν» κατάργηση «δήθεν» υφιστάμενων πανεπιστημιακών τμημάτων !! Σωστά.
    Όταν στα ΑΕΙ λυσσομανάει ο εθνομηδενισμός, όταν τα μπροστοκρίαρα του εθνομηδενισμού έχουν το λύειν και το δεσμείν, όταν κάνουν κουμάντο σε καριέρες και ακολουθούνται από χαμερπείς γλείφτες, όταν η ιδεολογική γλίτσα γίνεται βία και τρομοκρατία, τότε το έθνος πεθαίνει.

    Έτσι είναι κ.Κωνσταντινίδη. Μια ερώτηση: Γιατί σας λένε γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ονομάζουν τον πρωθυπουργό ο Τσίπρας με γραβάτα ;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.