“Μικρές ανέκδοτες ιστορίες” στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Κοζάνης



“Μικρές ανέκδοτες ιστορίες” είναι ο τίτλος της νέας σειράς εκδηλώσεων που οργανώνει η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με την Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών.

Στις εκδηλώσεις αυτές παρουσιάζονται από επιστήμονες ιστορικούς μικρές άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου μας, αποκαλυπτικές ωστόσο για το πώς ζούσαν, πώς σκέφτονταν, πώς ενεργούσαν δικοί μας άνθρωποι που έζησαν πριν από μας.

Η σειρά των εκδηλώσεων ξεκινά την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, στις 18.00, στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Βιβλιοθήκης με τον κ. Γιάννη Μπουνόβα, εκπαιδευτικός, διδάκτορας παιδαγωγικής πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, ο οποίος θα μας παρουσιάσει και θα σχολιάσει τρεις επιστολές του 1929 και του 1933 ενός Κοζανίτη μετανάστη στη Νέα Υόρκη προς τους δικούς του στην γενέτειρα, μέσα απ’ τις οποίες προκύπτουν πολλά και σημαντικά στοιχεία για την εποχή εκείνη.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Μιχάλης Πιτένης.

“Μικρές ανέκδοτες ιστορίες”

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, στις 18.00, στο αμφιθέατρο της Κ.Δ.Β.Κ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.