Η Α.Ρ.Κ.Ε. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ για το νομοσχέδιο που κατεβάζει η Κυβέρνηση για τη «σωτηρία» της ΔΕΗ

Λέμε ΟΧΙ στην ιδεολογική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι
Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων

Τα όσα περιέχονται στο νομοσχέδιο που κατεβάζει η Κυβέρνηση για τη «σωτηρία» της ΔΕΗ και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, δείχνουν τον ταξικό της χαρακτήρα, το πώς αντιμετωπίζει τους νέους εργαζόμενους αλλά και την εμπάθεια απέναντι σε ότι έχει να κάνει με το δημόσιο χαρακτήρα των ΔΕΚΟ .

Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, από το βήμα του ΟΗΕ, να κλείσουν μέχρι το 2028 όλες οι λιγνιτικές μονάδες της χώρας παραδίνοντας έτσι την Ενέργεια της χώρας στου ιδιώτες και τα συμφέροντα που αυτοί εκφράζουν (αφήνοντας στην ουσία τη χώρα ανοχύρωτη ενεργειακά και εξαρτώμενη με καύσιμο από τρίτες χώρες σε μια δύσκολη γεωπολιτική κατάσταση που υπάρχει σήμερα) έρχεται τώρα -με το νομοσχέδιο που θα κατεβάσει άμεσα σε διαβούλευση και ψήφιση- να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις που υπάρχουν στην Επιχείρηση, δημιουργώντας υπαλλήλους δύο ταχυτήτων.

Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων είναι ιδεολογική θέση της Κυβέρνησης και αυτό φαίνεται και μέσα από τον αναπτυξιακό Νόμο που ψήφισε καταργώντας ουσιαστικά τις κλαδικές συμβάσεις και βάζοντας σε προτεραιότητα τις επιχειρησιακές συμβάσεις.

Έρχεται λοιπόν σήμερα ο Υπουργός να δηλώσει ότι οι νέοι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν στη ΔΕΗ, δεν θα υπάγονται στον ΚΚΠ/ΔΕΗ και τη σύμβαση εργασίας που αυτοί έχουν (επιχειρησιακή σύμβαση), αλλά θα διέπονται από ατομικές συμβάσεις.

Παρόλο που η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια, ο κ. Χατζηδάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ μας ξαναγυρίζουν πίσω στις εποχές των μνημονίων και των εντολών του ΔΝΤ, δείχνοντας έτσι ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφάρμοζε ήταν ιδεολογικής θέσης και όχι επιβολή των δανειστών.

Στη βαθιά ταξική ιδεολογική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η αντίδραση της Ομοσπονδίας και των συνδικάτων θα πρέπει να είναι τέτοια, που να αποτρέψει τη διάθεση της κυβέρνησης για υλοποίηση αυτής της πολιτικής στη ΔΕΗ και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι απέναντι τους έχουν μία Κυβέρνηση που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να ξηλώσει ότι έχει μείνει από τα εργασιακά του δικαιώματα κατ’ εντολή του ΣΕΒ και όλων αυτών που περιμένουν να … επενδύσουν στη χώρα μας, δημιουργώντας εργασιακό μεσαίωνα και συνθήκες γαλέρας.

Σε καμία των περιπτώσεων δε θα πρέπει να το επιτρέψουμε. Θα πρέπει να αντιδράσουμε και να προστατέψουμε ότι με αγώνες κατακτήθηκε τόσα χρόνια Το χρωστάμε στη νέα γενιά που ψάχνει εναγωνίως μια θέση εργασίας με ανθρώπινο πρόσωπο.

Τίποτα δεν μπορούν να καταφέρουν εάν δεν τους το επιτρέψουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία και γι΄αυτό, οι ευθύνες για ότι γίνει θα ανήκουν σε όλους ατομικά και συλλογικά.

Γραφείο Τύπου
ΑΡΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η Α.Ρ.Κ.Ε. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ για το νομοσχέδιο που κατεβάζει η Κυβέρνηση για τη «σωτηρία» της ΔΕΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.