Συλλαλητήριο του ΣΕΕΕΝ στην Πτολεμαΐδα για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην ΔΕΗ



Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η αδίστακτη κυβέρνηση της ΝΔ ύστερα και από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έκτρωμα που έδωσε «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους και διέπραξε ακόμα ένα έγκλημα σε βάρος των συνδικαλιστικών και κεκτημένων των εργαζομένων, έρχεται τώρα να βάλει στο στόχαστρο για ακόμη μια φορά τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ Α.Ε με πρόσχημα την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό!

Τα 10 σημεία του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος βάζουν στον στόχαστρο αποκλειστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε, αξιοποιώντας και νέους εκβιασμούς για νέες ανατιμήσεις στα τιμολόγια. Η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ Α.Ε με το σμπαράλιασμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε πήγαινε χέρι – χέρι. Μόνο να δει κανείς την τελευταία 15ετία μπορεί να αναληφθεί ότι οι αυξήσεις 150% στην τιμή του ρεύματος συνοδεύτηκαν και με ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με φουσκωμένα από κέρδη την ΔΕΗ Α.Ε.

Στο όνομα της ευελιξίας και της ανταγωνιστικότητας της ΔΕΗ Α.Ε η κυβέρνηση και το κεφάλαιο επιδιώκει:

Να καταργήσει την μόνιμη εργασία στην ΔΕΗ Α.Ε, καθώς καταργείται στους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους η μονιμότητα και έτσι σε λίγα χρόνια μέσα και από τις συνταξιοδοτήσεις και τις απολύσεις θα καταργηθεί πλήρως η μόνιμη εργασία.

Να ισοπεδώσει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε αφού καταργεί με το έτσι θέλω το μέτρο που περιλάμβανε η ΣΣΕ για μειωμένο τιμολόγιο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της επιχείρησης.

Με «εθελούσιες» και απολύσεις, και ένα «σύστημα κινητικότητας» να μειώσει δραματικά τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Τον καθορισμό από μια «επιτροπή αμοιβών και προσλήψεων» το ύψος του μισθού και των δικαιωμάτων των νεοπροσλαμβανόμενων εργαζομένων και όχι από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ

Την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και του δουλεμπορίου των εργολαβιών.

Στήριξη με διάφορους τρόπους και άλλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το κλείσιμό ή πώληση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείων όπως σχεδιάζεται και επιβάλλεται από τους ανταγωνισμούς και τα κέρδη των μονοπωλίων θα φέρουν και νέα δεινά για το λαό και τους εργαζόμενος συνολικά στην Δυτική Μακεδονία. Από τις εξελίξεις πλέον και ο κάθε καλοπροαίρετος μπορεί να αντιληφθεί πως η ανάπτυξη που μας αναγγέλλουν προϋποθέτει την δική μας ισοπέδωση, το τσάκισμα μας για να βγάζουν αυτοί ακόμα περισσότερα κέρδη.

Το σωματείο μας καλεί κάθε εργαζόμενο στην ΔΕΗ Α.Ε να σηκώσει το ανάστημα του, να οργανώσει την πάλη και τον αγώνα του μαζί με τους συναδέλφους του, να δείξει την δύναμη του μέσα από την οργάνωση Γενικών Συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς και μέσα από την συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που επιβάλλεται να αναπτυχθούν.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

– Να μην κλείσει – Να μην πωληθεί καμία μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείο. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε, στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ

– Καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΔΕΗ Α.Ε- Όχι στις εθελούσιες εξόδους.

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Μονιμοποίηση όλου του έκτακτου προσωπικού στην ΔΕΗ Α.Ε (8μηνα-2μηνα, εργαζόμενοι σε εργολάβους). Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών. 7ωρο-5νθημερο-35ωρο. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

– Κάτω τα χέρια από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε. Καμία μείωση μισθού.

– Καμία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος, να γίνει διαγραφεί των συσσωρευμένων χρεών νοικοκυριών, ανέργων, άπορων, χαμηλόμισθων. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.