Η ασφαλτόστρωση του δρόμου Αιανής – Κτενίου μέσω Αγίου Δημητρίου που εκκρεμεί εδώ και χρόνια πρέπει να γίνει – Του Γ. Τζέλλου



Ένα αίτημα πολλών χρόνων των κατοίκων Αιανής και Κτενίου ήταν και παραμένει η ασφαλτόστρωση του δρόμου, περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, που συνδέει τα δυο χωριά μέσω του πάλαι ποτέ θρησκευτικού κέντρου Αγίου Δημητρίου Αιανής.

Η έλλειψη της δυσκολεύει την απαραίτητη επικοινωνία των κατοίκων.

Την περίοδο που ήμουν Δήμαρχος 2007-2010 ενδιαφερθήκαμε και με το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο τον Κώστα τον Παπακωνσταντίνου προβήκαμε σε πολλές ενέργειες ώστε να γίνει το έργο αυτό ως να ήταν από τα σημαντικότερα για την περιοχή μας.

Φυσικά δεν είχαμε την δυνατότητα να το κάνουμε εμείς ως Δήμος Αιανής. Απευθυνθήκαμε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης. Μας το υποσχέθηκαν, το εξήγγειλαν και έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον.

Ωστόσο αν και ως τοπική κοινωνία ζητούσαμε επίμονα να γίνει το έργο, για λόγους που δεν είναι της παρούσης στιγμής να εξηγηθούν , το έργο δεν έγινε ούτε τότε , αλλά ούτε στην αμέσως μετά Καλλικρατική περίοδο που ακολούθησε.

‘Έκανα τη διαδρομή αυτή πριν πέντε ημέρες ,στις 28 Οκτωβρίου 2019 και έχω φρέσκια την εικόνα του δρόμου και την κακή του κατάσταση.

Δεν γνωρίζω αν το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας κατά την πρόσφατη συζήτηση των προτάσεων του για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 συμπεριέλαβε και το έργο αυτό.

Θεωρώ πως είναι η κατάλληλη ώρα που πρέπει να το διεκδικήσει.

Ο σημερινός Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης γνωρίζει την περιοχή καθώς ο δρόμος αυτός διέρχεται από τις κτηνοτροφικές περιοχές των δυο γειτονικών χωριών , τις οποίες κατ΄ επανάληψη έχει επισκεφθεί στο παρελθόν. Μια τέτοια επίσκεψη πραγματοποιήσαμε από κοινού στις 21 Αυγούστου 2009, όταν ήταν Βουλευτής και του είχαμε αναπτύξει τις προτάσεις μας μεταξύ άλλων και για τα προβλήματα της κτηνοτροφικής ζώνης των χωριών Αιανής, Χρωμίου και Κτενίου, αλλά και για την ασφαλτόστρωση του δρόμου.

Ο Γιώργος ο Βαβλιάρας, Αντιπεριφερειάρχης, ο Γιώργος ο Φτάκας , Δημοτικός Σύμβουλος και ο Στέλιος ο Βαβλιάρας Πρόεδρος της Αιανής , γνωρίζουν καλά το θέμα και ενεργώντας από κοινού και με την στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου πιστεύω πως μπορούν να το προωθήσουν.

Τζέλλος Γεώργιος

2 σχόλια στο άρθρο “Η ασφαλτόστρωση του δρόμου Αιανής – Κτενίου μέσω Αγίου Δημητρίου που εκκρεμεί εδώ και χρόνια πρέπει να γίνει – Του Γ. Τζέλλου

  1. Να στρώσουν πρώτα την οδό Αιανής και πολλούς άλλους δρόμους στην Κοζάνη που μας έπεσαν τα σφραγίσματα για να μην γράψω κάτι ποιο χοντρό και μετά τους καρόδρομου στα χωριά για να εξυπηρετούνται τα κάρα.

    1. Πολύ σωσα τα λέτε… Ποιους αγροτικούς δρόμους λέτε άνθρωπε;; Εδώ η πόλη βογκάει καθημερινά από τις κακοτεχνίες…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.