Διήμερη περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Δυτική Μακεδονία – Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της ΤΟ Φλώρινας του ΚΚΕ – Πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση του ΚΚΕ στην Κοζάνη



Στη Φλώρινα βρέθηκε το Σάββατο ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου την Κυριακή θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια του νέου Μουσείου, που ίδρυσε η ΚΕ, στο χωριό Καλλιθέα Πρεσπών, αφιερωμένο στη δράση των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΔΣΕ στην περιοχή Βίτσι – Πρεσπών.

Νωρίς το απόγευμα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο – ομαδικό τάφο των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη Μάχη της Φλώρινας.

Στο χώρο βρίσκονταν μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ της πόλης, καθώς και η ΤΟ ΕΒΕ Αθήνας που υποδέχθηκαν τον Δ. Κουτσούμπα με πανό και συνθήματα όπως: «Ένας αιώνας αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ΟΠΛΑ ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ».

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φλώρινας, Γιαννάκη Βασίλη, στο Δημαρχείο της πόλης. Στη συζήτηση τέθηκαν δύο βασικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, εκείνο της θέρμανσης αλλά και της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης της πόλης με τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης μίλησε το βράδυ του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη συνεστίαση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία και της επίσκεψής του στη Φλώρινα.

Με συνθήματα «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», οι παραβρισκόμενοι υποδέχθηκαν τον Δ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο της Οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος.

Από τον 902.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Διήμερη περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Δυτική Μακεδονία – Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της ΤΟ Φλώρινας του ΚΚΕ – Πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση του ΚΚΕ στην Κοζάνη

  1. Οι κομμουνιστές σφάξανε τόσο κόσμο στην περιοχή και οι ΕΑΜοβούλγαροι ήθελαν να την προσαρτήσουν στη Βουλγαρία. Το ΚΚΕ ποτέ δε ζήτησε συγνώμη για τα εγκλήματά του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.