Λέχοβο: Εγκαινιάστηκαν τα «Μονοπάτια της Ειρήνης», η πεζοπορική διαδρομή από το Λέχοβο στο Νυμφαίο Φλώρινας



Ένα όραμα πολλών ετών υλοποιήθηκε στη μαρτυρική Κοινότητα Λεχόβου του Δήμου Αμυνταίου. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου εγκαινιάστηκαν τα «Μονοπάτια της Ειρήνης», ένα έργο που οραματίστηκε ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Προφήτης Ηλίας» και χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνογερμανικό Ταμείο του Μέλλοντος με την υποστήριξη του γερμανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Στη σεμνή τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, οι βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης και κα. Πέτη Πέρκα, η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Σίβυλλα Μπέντικ, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λεχόβου κ. Βαγγέλης Στεφανίδης καθώς και κάτοικοι και επισκέπτες.
Μονοπάτια Ειρήνης Λέχοβο 2019

Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε παρουσίαση των περιπατητικών διαδρομών και του σχετικού διαδυκτιακού ιστότοπου από τον εκπρόσωπο της Κοινοτικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Μονοπάτια της Ελλάδας» κ. Σωτήρη Δήμο, ενώ για τις ποδηλατικές διαδρομές μίλησε ο ποδηλάτης κ. Βασίλης Κατσώνης.
Μονοπάτια Ειρήνης Λέχοβο 2019

Ακολούθησε αγιασμός και το συμβολικό κόψιμο της κορδέλας από τον Δήμαρχο Αμυνταίου και τη γερμανίδα Πρόξενο.

Δείτε τον ιστότοπο των «Μονοπατιών της Ειρήνης» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pathsofpeace.gr

Δείτε το σχετικό βίντεο από την Ηχώ της Φλώρινας:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.