Συνάντηση του Στάθη Κωνσταντινίδη με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη



Προχειρότητα και κακός προγραμματισμός στα θέματα παιδείας από την προηγούμενη κυβέρνηση

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη για θέματα της αρμοδιότητάς της (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή) είχε ο βουλευτής ΝΔ Νομού Κοζάνης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην συνάντηση που είχα με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, ενημερώθηκα για τις σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Υπουργείο, για την κάλυψη των κενών στα σχολεία. Παρά τη δυσμενή κατάσταση που παρέλαβε η νέα πολιτική ηγεσία και η οποία κινδύνευε να εκτροχιάσει την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής χρονιάς, λόγω των επιλογών, της προχειρότητας και του ελλιπούς προγραμματισμού της προηγούμενης Κυβέρνησης, αυτό απετράπη και αντιθέτως, έχουν υλοποιηθεί:
1. Πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών (5/9/2019)
Πρωτοβάθμια :9307
Δευτεροβάθμια:1720

2. Δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών (27/9/2019)
Πρωτοβάθμια :1668
Δευτεροβάθμια:2468

3. Ρεκόρ προσλήψεων αναπληρωτών στην Παράλληλη Στήριξη.
4997 προσλήψεις (πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια), έναντι 1656 πέρυσι.

4. Έγκριση σημαντικά μεγαλύτερου αριθμού κατά παρέκκλιση ολιγομελών τμημάτων: 1727 ολιγομελή τμήματα Ομάδων Προσανατολισμού στη Γ’ Γενικού Λυκείου, έναντι 1195 πέρυσι, καθώς και 1298 ολιγομελή τμήματα ΕΠΑΛ φέτος, έναντι 1181 τμήματα πέρσι.

5. 4593 προσλήψεις σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό-Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Παράλληλα δρομολογείται:

6. 3η φάση προσλήψεων βάσει των κενών, κατόπιν έγκρισης από τη βουλή 1800 νέων πιστώσεων.

Aπό την πλευρά μου, ενημέρωσα την Υφυπουργό για τις ελλείψεις, τις ανάγκες και τα προβλήματα που καταγράφονται στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης στην περιοχή μας, προκειμένου να αναληφθούν το ταχύτερο δυνατόν πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους.

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.