Αυτά είναι τα δέκα επαγγέλματα με το περισσότερο και το λιγότερο στρεςΈρευνα στις ΗΠΑ δημοσίευσε για άλλη μια χρονιά μια λίστα με τα επαγγέλματα που προκαλούν έντονο στρες σε όσους τα εξασκούν.

Αν υπάρχει ένα κοινό σύμπτωμα από το οποίο πάσχει ο σύγχρονος άνθρωπος, αυτό είναι το άγχος, το λεγόμενο στρες. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά φαίνεται πως όσο επιταχύνονται οι ρυθμοί με τους οποίους ζούμε καθημερινά, τόσο το στρες μοιάζει να πολλαπλασιάζεται.

Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία δημοσιεύει κάθε χρόνο η αμερικανική ιστοσελίδα CarreerCast.com, υπάρχουν 11 στρεσογόνοι παράγοντες οι οποίοι και καθορίζουν τα επίπεδα του άγχους σε κάθε επάγγελμα.

Ανάμεσά τους θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις υπερωρίες, τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα, την φυσική καταπόνηση και φυσικά τους κινδύνους που μπορεί να συνοδεύουν κάθε επάγγελμα. Κάθε ένας από τους παράγοντες αυτούς έχει διαβαθμίσεις και συγκεκριμένη βαθμολογία, που προσθέτει στο επίπεδο του στρες για κάθε επάγγελμα.

Σύμφωνα με τη λίστα της έρευνας, είναι προφανές πως στις πρώτες θέσεις βρίσκονται εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, ωστόσο θα εκπλαγείτε αν δείτε ποια επαγγέλματα συμπληρώνουν την δεκάδα.

Τα επαγγέλματα με το περισσότερο στρες για το 2019, σύμφωνα με την έρευνα

Αν και η έρευνα δεν είναι επιστημονική, στηρίζεται σε συγκεκριμένους παράγοντες που δίνουν μια μεθοδολογία. Σε κάθε περίπτωση, με βάση την έρευνα του αμερικανικού site, τα πιο στρεσογόνα επαγγέλματα είναι τα εξής:

Στρατιωτικός
Πυροσβέστης
Πιλότος πολιτικής αεροπορίας
Αστυνομικός
Ρεπόρτερ – Τηλεόραση/Ραδιόφωνο
Διοργανωτής εκδηλώσεων
Δημοσιογράφος στον Τύπο
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
Διευθυντικές θέσεις /Θέσει ευθύνης σε μια εταιρία
Ταξιτζής

Έρευνα: Τα επαγγέλματα με το λιγότερο στρες

Στην ίδια ιστοσελίδα και με την ίδια ακριβώς μέθοδο, η έρευνα κατήρτησε τη λίστα με τα επαγγέλματα, που στον αντίποδα των παραπάνω, προσφέρουν ασφάλεια και ηρεμία σε όσους τα εξασκούν. Οι δουλειές που όσοι βρίσκονται σε αυτές, δεν νιώθουν το άγχος και το στρες να τους πιέζουν.

Ακτινογράφος
Κομμωτής
Καθηγητής Πανεπιστημίου
Διοικητικό προσωπικό στον κλάδο της Υγείας
Κοσμηματοπώλης
Αναλυτής ερευνών
Βοηθός Φαρμακοποιού
Μασέρ

Από το economistas.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αυτά είναι τα δέκα επαγγέλματα με το περισσότερο και το λιγότερο στρες

  1. ΣΩΣΤΑ….Η ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΓΧΟΣ? ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΛΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ…ΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ…Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΝΙΜΑΣ ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΓΧΟΣ? ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΜΙΣΘΟ? Ή ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ?

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.