Με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας συναντήθηκε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – Ενημέρωση και συζήτηση επί των ενεργειακών



Τη δυνατότητα να κάνουν μια γενική ενημέρωση επί των ζητημάτων που αφορούν στην επιχείρηση αλλά και μια ειδική ενημέρωση επί των ζητημάτων που αφορούν στην Περιφερειακή του Ενότητα, είχαν το Προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και στελέχη του συνδικάτου, κατά την συνάντησή τους με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ.

Η διαμόρφωση του ενεργειακού χάρτη με βάση τα τελευταία δεδομένα και η πρόθεση της Κυβέρνησης να παύσει τη λειτουργία των μονάδων λιγνίτη μέχρι το 2028, δεν μπορούν παρά να κρατούν σε εγρήγορση το σωματείο που συνεχίζει έναν κύκλο επαφών με φορείς, αρχές και παράγοντες, προκειμένου να διασφαλιστεί το δίκαιο και αυτονόητο που δεν είναι άλλο από τη ΜΗ βίαιη μετάβαση των λιγνιτοφόρων περιοχών στη μεταλιγνιτική περίοδο.

Από την πλευρά του ο κ. Κιοσές ταυτίστηκε με την ανησυχία του συνδικάτου και των εργαζομένων για την «τύχη» που θα έχει η επιχείρηση, αλλά και τη θέση στην οποία θα βρεθούν οι εργαζόμενοι με βάση τα σενάρια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε να εκδηλώσει τη στήριξή του στον αγώνα και στην προσπάθεια του σωματείου, έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.