Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης: Masterclass Σαξοφώνου με τον διεθνούς φήμης Ουκρανό Σαξοφωνίστα Αλεξάνδρ Ρουκομόϊνικοβ



Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης διοργανώνει Masterclass Σαξοφώνου με καλεσμένο τον διεθνούς φήμης Ουκρανό Σαξοφωνίστα Αλεξάνδρ Ρουκομόϊνικοβ. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 4.00μ.μ.-7.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου.

Για πληροφορίες συμμετοχής επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Ωδείου καθημερινά 3.00μ.μ. – 9.00μ.μ. στο 24610 34932.

Βιογραφικό Αλεξάνδρ Ρουκομόϊνικοβ

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ , ΣΑΞΟΦΩΝΙΣΤΑΣ , ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ TZAZ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ « Π.Ι.ΤΣΑΙΚΟΦΣΚΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΙΕΒΟΥ «ΓΚΛΙΕΡ».

Το 1985 ολοκλήρωσε σπουδές στην Μουσική ακαδημία της πόλης Λούγκανσκ τμήμα βιολιού. Κατά την διάρκεια των σπουδών του υπήρξε καλεσμένος στη Big-Band της πόλης Λούγκανσκ .Το 1992 στη Ντονέτσκ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο βιολί στο Κονσερβατόριο «Προκόφιεφ» και αργότερα το 1996 τις σπουδές στο σαξόφωνο. Η έντονη ξεχωριστή ερμηνεία στη Big-Band αμέσως προσέλκυσε τον Β. Κολέσνικοφ, κορυφαίου ουκρανού τζαζ τρομπετίστα, ο οποίος τον προσκάλεσε να γίνει μέλος στη Dixieland band και στο κουιντέτο του. Από το 1987 είναι μέλος της Big-Band της Ντονέτσκ , της Dixieland band και του τζαζ κουιντέτου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Β.Κολέσνικοφ. Επίσης το 1995 ο Αλεξάντερ Ρουκομόϊνικοφ σχηματίζει το τρίο του με το οποίο με επιτυχία κάνει περιοδεία σ όλα τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας και Ουκρανίας.

Τακτικό μέλος σε τζαζ Φεστιβάλ στις πόλεις Ντονέτσκ , Κρασνογιάρσκ (Σιβιρία), Καζάν, Νίζνι-Νόβγκοροντ, Βλαντίμιρ, Κριβόι- Ρογκ, Σιμονένκο Τζαζ βραδιές στην. Έχει κάνει περιοδείες σε Γερμανία , Γαλλία, Ιαπωνία ,ΗΠΑ, Νορβηγία. Το καλοκαίρι 2018 πραγματοποίησε τρίμηνο σεμινάριο και συναυλίες στη Κίνα.

Από το 2000 διδάσκει στην Ακαδημία «Τσαϊκόφκι» και την Ακαδημία «Γκλίερ» στο τμήμα τζαζ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.