Χωρίς Ειρηνοδίκη 42 χωριά της Κόνιτσας ενώ λήγει η προθεσμία για το Κτηματολόγιο



Σε μια απίστευτη ταλαιπωρία έχουν μπει οι κάτοικοι της Κόνιτσας και των γύρω χωριών, όπου δεν υπάρχει Ειρηνοδίκης για να επικυρώσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους για το Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για να επικυρωθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας, πέρα από κάθε άλλο έγγραφο, η διαδικασία θα πρέπει να γίνει με την ένορκη βεβαίωση   δύο μαρτύρων παρουσία Ειρηνοδίκη, γεγονός όμως που για τους κατοίκους της περιοχής είναι αδύνατο, αφού δεν υπάρχει Ειρηνοδίκης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και θα παραστεί στην Κόνιτσα στις 27 Νοεμβρίου, ενώ η καταληκτική ημερομηνία είναι στις 31 Οκτωβρίου 2019.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι κάτοικοι 42 χωριών να είναι στον αέρα και να μην μπορούν να έχουν στα χέρια τους τους το επικυρωμένο έγγραφο.Κάποιοι από τους κάτοικους παρέλαβαν το σχετικό έγγραφο ,είτε πληρώνοντας σε συμβολαιογράφο το ποσό των διακοσίων ευρώ περίπου, είτε πηγαίνοντας στο κοντινότερο σημείο που υπάρχει Ειρηνοδίκης , δηλαδή στα Ιωάννινα, προκειμένου να πάρουν τον πολυπόθητο “τίτλο ιδιοκτησίας”, τον οποίο μάλιστα αν δεν καταθέσουν έγκαιρα, θα έχουν και τις ανάλογες οικονομικές κυρώσεις.

Όπως μεταφέρει κάτοικος της περιοχής στο KOZANILIFE.GR,  το γεγονός αυτό είναι αδιανόητο , γιατί πρακτικά δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα αφενός και αφετέρου, δεν μπορούν όλοι οι κάτοικοι να διανύσουν 150χμλ στο πλησιέστερο σημείο των Ιωαννίνων, όταν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών, αφορά ηλικιωμένους .

Σχετική ερώτηση για το θέμα, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ν.Ιωαννίνων, Γεώργιος Αμυράς.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.