Επισκευή του παλιού δικτύου ύδρευσης της Σιάτιστας στο Μπούρινο



Σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, τεχνικό συνεργείο του Δήμου μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ Τσιαούση Ναούμ και εθελοντές ορειβάτες ανέβηκε στο Μπούρινο στην κοιλάδα Μεσσιανού νερού ,και μετά από πορεία μιάμισης ώρας προσέγγισε την περιοχή αποκατέστησε τη βλάβη και επανασύνδεσε την πηγή.

Η πηγή υδροδοτεί τον οικισμό της Σιάτιστας με φυσική ροή από το 1952 και λόγω βλάβης βγήκε εκτός δικτύου πριν μία δεκαετία περίπου.

Ο Δήμος Βοΐου υδροδοτείται από το δίκτυο του φράγματος της Πραμόριτσας. Αυτό δεν συνεπάγεται ότι θα εγκαταλειφθούν τα υφιστάμενα παλιά δίκτυα υδροδότησης. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές και καλλιέργειες πηγών με στόχο την βελτίωση της ποιότητας νερού αλλά και τη μείωση του κόστους του.

Ο Δήμος Βοΐου, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη του ορειβατικού συλλόγου «Ο Μπούρινος», για την πολύτιμη βοήθειά τους τόσο στον εντοπισμό των βλαβών του δικτύου όσο και την προσέγγιση τους

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.