Εορδαία Γη: Εξερευνώντας την ποιητικότητα του Δυτικομακεδονικού χώρου



Κυκλοφόρησε η κοινή ποιητική συλλογή των Χρήστου Τουμανίδη και Γιώργου Δελιόπουλου από τις εκδόσεις Ρώμη με τίτλο ΕΟΡΔΑΙΑ ΓΗ.

Τα ποιήματα της συλλογής έχουν ως αφορμή και σημείο αναφοράς την ιστορία, το τοπίο, τους ανθρώπους, τα προβλήματα και την καθημερινότητα της Εορδαίας γης. Παράλληλα, όμως, αναφέρονται και σχολιάζουν γενικότερα τη σχέση του Νεοέλληνα με τον τόπο του. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που αναδεικνύει την ποιητικότητα της περιοχής και του χώρου γύρω μας.

Η συνομιλία των δύο ποιητών ξεκίνησε με αφορμή την παρουσίαση του έργου του ποιητή Χρήστου Τουμανίδη στα πλαίσια του φεστιβάλ «Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτά…ΖΕΙ». Τη συλλογή επιμελήθηκε ο ποιητής Κ.Θ. Ριζάκης, την εικαστική επιμέλεια είχε η Γλύκα Διονυσοπούλου, ενώ τη συλλογή πλαισιώνουν έργα των εικαστικών Άννας Καμπουρίδου και Γλύκας Διονυσοπούλου, αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.