Τα λίθινα εργαλεία ηλικίας 2,5 εκ. χρόνων που βρέθηκαν στην Εορδαία το 1977



Στις 5 Δεκεμβρίου του 1977, μίλησε στην Πτολεμαΐδα ο Πρόεδρος της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδας, Άρης Πουλιανός, σχετικά με τα ανακαλυφθέντα παλαιοντολογικά ευρήματα στους αμμόλοφους της κοινότητας Πενταβρύσου Εορδαίας. Την εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα διοργάνωσε η Νομαρχία Κοζάνης.

Τον αξιότιμο ομιλητή παρουσίασε στο κοινό ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας, Αν. Πανίδης. Ο Άρης Πουλιανός είπε στην ομιλία του ότι ήταν η πρώτη επίσημη ανακοίνωση που έκανε για το θέμα αυτό και τόνισε ότι υπήρχαν επιστημονικά στοιχεία για ανθρώπινη ζωή στην περιοχή εδώ και 2.500.000 χρόνια!

Ο έγκριτος ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός παρουσίασε στο κοινό τα ανακαλυφθέντα στην περιοχή λίθινα εργαλεία που χρησιμοποίησε ο πρωτόγονος άνθρωπος και τα οποία τα χρονολογούσε κι αυτά να έχουν ηλικία 2.500.000 χρόνων, δηλαδή υποστήριζε ότι ήταν τα πρώτα που ανακαλύφθηκαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο! Μάλιστα, δύο από αυτά τα λίθινα εργαλεία παραδόθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.

Άρης Πουλιανός

Ο σπουδαίος αυτός Έλληνας επιστήμονας τόνισε:

«Βέβαια, τα δυόμισι εκατομμύρια χρόνια είναι ένας τρομακτικός αριθμός, αλλά και σε άλλα μέρη της Γης έχουμε εντοπίσει εργαλεία της ίδιας ηλικίας, όπως στην Αφρική».

Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι ο ελέφαντας, ο ρινόκερος και τα είδη κυνηγίου που βρέθηκαν στην περιοχή, καταδείκνυαν ότι στο λεκανοπέδιο της Εορδαίας υπήρχε στο απώτερο παρελθόν μια μεγάλη ζούγκλα και άφθονο κυνήγι. Σημείωσε, επίσης, ότι οι επιστήμονες διακατέχονταν από αισιοδοξία ότι στην Εορδαία θα υπήρχαν και οστά ανθρώπου εκείνης της μακρινής εποχής.

Η στρωματογραφική έρευνα, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου του 1977 στην Πεντάβρυσο, για πιο ακριβή συμπεράσματα, αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας και είχε επαναπρογραμματιστεί για την ερχόμενη άνοιξη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 06/12/1977.

Από το strangepress.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τα λίθινα εργαλεία ηλικίας 2,5 εκ. χρόνων που βρέθηκαν στην Εορδαία το 1977

  1. Έλληνα νέοελληνα

    - Edit

    Απαντήστε

    Μελετήσετε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο να δείτε τι πόλεμο δέχτηκε από το κράτος και τους πολιτικούς και θα καταλάβετε ότι τα μόνα χρόνια που υπήρξε η Ελλάδα ελεύθερη
    τα τελευταία 2000 χρόνια, είναι τα χρόνια που ο Άρης ήταν στο βουνό. Ψάξτε να δείτε τι μας κρύβουν . Παντού εγκλήματα σε αυτόν τον τόπο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.