Εξήντα οικοδομές στην Πτολεμαΐδα χωρίς τηλεθέρμανση λόγω οφειλών



Διακόπηκε από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας η σύνδεση 60 οικοδομών με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας εξ αιτίας οφειλών, που ανέρχονται συνολικά στο 1 εκατομμύριο 500 χιλιάδες Ευρώ, ενώ, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση οικοδομής που χρωστά 5000 Ευρώ, συσσωρεύοντας απλήρωτους λογαριασμούς των τριών τελευταίων περιόδων.

Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης – ΔΕΤΗΠ- παροτρύνει τους οφειλέτες να προσέλθουν στα γραφεία της και να προβούν σε ρυθμίσεις, χωρίς, όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Δ Σ Δημήτρης Καρακασίδης, προσαυξήσεις, η, επιπλέον χρεώσεις, τονίζοντας ότι η Τ/Θ κοστίζει φθηνότερα, συγκριτικά με το πετρέλαιο, και προσθέτει ότι η τιμή της παραμένει αμετάβλητη τα τελευταία εννέα χρόνια.

Ερωτηθείς για την απόφαση της διακοπής όλης της οικοδομής , όταν, οι κακοπληρωτές είναι λίγοι, και αναφερόμαστε σε εκείνες που θερμαίνονται με το παλαιό σύστημα, απάντησε, ότι οι μη συνεπείς καταναλωτές αφενός δεν είναι λίγοι κι αφετέρου δεν προέβησαν σε διακανονισμούς .

Μέλημα της ΔΕΤΗΠ το διάστημα αυτό είναι η ολοκλήρωση των Μελετών που ανέλαβε να συντάξει η ΑΝ ΚΟ σχετικά με την κατασκευή του Αγωγού για τη σύνδεση του Δικτύου με την υπό κατασκευή Μονάδα Πτολεμαΐδα V και την επίσπευση όλων των περαιτέρω διαδικασιών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.