13η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα – Δράσεις το Σάββατο 19 Οκτωβρίου



Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας – ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, την 13η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», η οποία διεξάγεται ταυτόχρονα σε 32 πόλεις και 37 χώρους διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα.

Η ενέργεια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με την μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας καθώς και ο φορέας υποδοχής του, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας – ΟΕΝΕΦ και η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας – ΕΚΑΤΟ θα βρισκόμαστε από τις 22.00 στο Bridge Music Bar για να ενημερώσουμε σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και να ενθαρρύνουμε τους νεαρούς επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.

Το μήνυμα της βραδιάς είναι: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας», ο ήρωας της βραδιάς, ο οποίος εάν τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν καταναλώσει αλκοόλ, επιβραβεύεται με αναμνηστικά δώρα. Στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημά του και να κάνει χρήση των ΜΜΜ ή να καλέσει ένα ταξί, ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι του.

Η προώθηση της Δράσης αυτής είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς το αλκοόλ εξακολουθεί και στη χώρα μας να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών. Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά τροχαίων που συμβαίνουν μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, στα οποία εμπλέκονται κυρίως νεαρά άτομα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, ο ΟΕΝΕΦ και η ΕΚΑΤΟ σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ., την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας θα ενώσουμε και αυτή τη χρονιά τις δυνάμεις μας και θα αναλάβουμε δράση για την προστασία της ζωής και των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.