Εκπαιδευτική ενημέρωση για τα μυστικά της Διατροφής καθώς και τα οφέλη της στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Άνω Κώμης



Από τον Οκτώβριο του 1980, καθιερώθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη. Στην σημερινή εποχή και στην κατάσταση που βιώνουμε όλοι στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα με την κρίση στο σύστημα υγείας και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας αλλά και με τους αυξανόμενους δείκτες νοσηρότητας και θνητότητας από μεταβολικά και άλλα νοσήματα, γίνεται όλο και πιο σαφές πως η Διατροφή από τη μικρή ηλικία πρέπει να αποτελέσει μέσο πρόληψης. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πόσο η σωστή διατροφή από την παιδική ηλικία, μέσα από ειδικά προγράμματα διατροφικής αγωγής στα σχολεία, η καλύτερη ενημέρωση και εκπαίδευση, η επιστροφή στο μαγειρεμένο φαγητό στο σπίτι και τη διατροφή της δεκαετίας του 60, μπορεί να παίξει αποτελεσματικό ρόλο στην κατάκτηση και διατήρηση μιας καλύτερης υγείας.

Με αφορμή λοιπόν αυτήν την παγκόσμια ημέρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας εκπαιδευτική ενημέρωση από τον εκπαιδευτικό – διαιτολόγο του σχολείου μας κ. Τόπη Αθανάσιο, με θέμα τα μυστικά της Διατροφής καθώς και τα οφέλη της. Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Τόπη, αλλά και των μαθητών, δόθηκε υγιεινό κέρασμα σε όλους τους μαθητές και καθηγητές, που ετοιμάστηκε από το τμήμα γεωπονίας – τροφίμων του σχολείου μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.