Το μήνυμα του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας και του Δημάρχου Εορδαίας για τα φετινά Ελευθέρια



ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
15 Οκτωβρίου 2019
Μέρα γιορτινή, μέρα χαρμόσυνη για τη πόλη μας.

Η Πτολεμαΐδα γιορτάζει την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό.

Στις 15 Οκτωβρίου 1912 ο Ελληνικός Στρατός έμπαινε στη πόλη της Πτολεμαΐδας ελευθερωτής.

Σ’ αυτούς τους ελευθερωτές αλλά και σε κάθε επώνυμο και ανώνυμο ήρωα της δικής μας λευτεριάς είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα.

Σ’ όλους αυτούς αποτίνουμε σεμνά, όλοι μας, φόρο τιμής, σεβασμού και ευγνωμοσύνης.

Και δεν μπορούμε παρά να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτούς και να πανηγυρίζουμε με λαμπρότητα, σήμερα, τα κλέη και τα τρόπαια των λαμπρών κατορθωμάτων τους.

Τι να πρωτοαναφέρει κανείς από την γενναιότητα των στρατιωτών μας!

Με τι λόγια να περιγράψουμε την αυτοθυσία τους!

Σ’ αυτούς τους ήρωες είναι τούτη την ώρα η σκέψη μας και νιώθοντας το χρέος μας απέναντί τους, γονατίζουμε νοερά μπροστά τους και τους προσφέρουμε το θυμίαμα του θαυμασμού και του σεβασμού μας, της λατρείας και της αιώνιας ευγνωμοσύνης μας, για το ακριβό δώρο της λευτεριάς που μας χάρισαν, πληρώνοντας το ακριβά και με το αίμα τους.

Η απελευθέρωση της Πτολεμαΐδας που γιορτάζουμε σήμερα ας γίνει ένα ακόμη παράδειγμα του πόσο μεγαλουργούμε οι Έλληνες όταν είμαστε μονιασμένοι.

Χρόνια πολλά σε όλους
Χρόνια πολλά στην Πτολεμαΐδα μας
Ζήτω η ελευθερία
Ζήτω η Ελλάδα
Ισαάκ Α. Νικολαΐδης Πρόεδρος Κοινότητας Πτολεμαΐδας


Μήνυμα Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά για την 15η Οκτώβρη, ημέρα απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας από τον τούρκικο ζυγό

Η 15η Οκτωβρίου είναι ημέρα συγκίνησης για όλους μας. Αυτή την ημέρα τιμούμε όλους όσους πολέμησαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

107 χρόνια μετά και τα μηνύματα της σημερινής επετείου παραμένουν επίκαιρα και οδηγοί για το παρόν μας αλλά και τον σχεδιασμό του μέλλοντος. Οφείλουμε να είμαστε σταθερά προσηλωμένοι και να αγωνιζόμαστε συνεχώς για τις ανθρώπινες αξίες, οι οποίες πηγάζουν από την ελευθερία και την δημοκρατία.

Έχοντας στην μνήμη μας ότι μόνο με ενότητα και ομοψυχία γράφτηκαν οι λαμπρές σελίδες στην Ιστορία του τόπου μας, δημιουργούμε ελπίδα και αντιμετωπίζουμε με σιγουριά τις επερχόμενες προκλήσεις.

Χρόνια πολλά και πάντα ελεύθεροι!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.