Ημερίδα στο ΛΚΔΜ για τη συμβολή των δεντροφυτεμένων εκτάσεων του ΛΚΔΜ στην προστασία του περιβάλλοντος



Ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή των δενδροφυτευμένων εκτάσεων του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) στην δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και στην προστασία του περιβάλλοντος».

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), η ΔΕΗ Α.Ε./ΔΛΥΛΚΔΜ και η εταιρεία ΕΝΑ συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 9:00 π.μ. στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου του ΛΚΔΜ ημερίδα με θέμα «Η συμβολή των δενδροφυτευμένων εκτάσεων του ΛΚΔΜ στην δέσμευση του CO2 και στην προστασία του περιβάλλοντος».

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το ερευνητικό έργο COFORMIT (COntribution FORest MITigation), σκοπός του οποίου είναι η επιστημονική τεκμηρίωση της ποσοτικής συνεισφοράς των δενδροφυτευμένων εκτάσεων του ΛΚΔΜ στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της απορρόφησης ποσοτήτων CO2 και της δέσμευσης αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10.

Εισηγητές της ημερίδας θα είναι:

Σημέλα Ανδρεάδου, Διευθύντρια Κλάδου Περιβάλλοντος, ασκούσα και καθήκοντα Διευθύντριας ΔΛΥΛΚΔΜ Θέμα: «Η συμβολή της χρονικής συνέχειας των δενδροφυτεύσεων. Βασικός μοχλός για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη»
Καλλιόπη Ραδόγλου, Καθηγήτρια Δ.Π.Θ.  Θέμα: «Στόχοι και αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου COFORMIT. Συνεισφορά των δενδροφυτεμένων εκτάσεων του ΛΚΔΜ στην προστασία του περιβάλλοντος και στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής»
Νίκος Μάρκος, Συνεργαζόμενος Ερευνητής Δ.Π.Θ. Θέμα: «Παρουσίαση συστήματος συνεχούς παρακολούθησης και καταγραφών της αφομοίωσης CO2 από τις δεντροφυτεμένες εκτάσεις του ΛΚΔΜ» 
Γαβριήλ Σπυρόγλου, Αναπληρωτής Ερευνητής ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Θέμα: «Καταγραφή της υπέργειας βιομάζας των δεντροφυτεμένων εκτάσεων του ΛΚΔΜ» 
Παναγιώτης Κοντοσφύρης, Τοπογράφος Μηχανικός ΔΛΥΛΚΔΜ/ΚΠ Θέμα: «Σχεδιασμός ενός καινοτόμου πάρκου ως περιβαλλοντικό πρότυπο» 
Λαμπρινή Πατμανίδη, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Ε.Μ.Π. Τομεάρχης Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ΔΕΗ Α.Ε. Θέμα: «Η Πολιτική Βιώσιμης ανάπτυξης    της ΔΕΗ Α.Ε.» 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.