Συλλήψεις για διακίνηση διαφόρων ναρκωτικών σε περιοχή της Κοζάνης – Πάνω από 40 κιλά στην κατοχή τους



Συνελήφθησαν 2 άτομα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχή της Κοζάνης

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 38 κιλά και 760 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, πάνω από 4 κιλά κατεργασμένης κάνναβης σε σκόνη (μπουμπάρι), 990 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και πάνω από 2 κιλά χασισέλαιο

Συνελήφθησαν σήμερα (11-10-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Κοζάνης, 2 άτομα, ένας 25χρονος αλλοδαπός και ένας 27χρονος ημεδαπός, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των προαναφερόμενων ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε περιοχή της Κοζάνης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με οδηγό τον 27χρονο και συνοδηγό τον 25χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

38 κιλά και 760 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, που περιέχονταν μέσα σε 32 συσκευασίες,
4 κιλά και 200 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε σκόνη (μπουμπάρι),
(990) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
δοχείο με χασισέλαιο, βάρους 2 κιλών και 270 γραμμαρίων,
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
3 κινητά τηλέφωνα και
3 κάρτες SIM.

Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.


Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας νομού Καστοριάς θα ήθελε να συγχαρεί δημόσια τους συναδέλφους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υ/Α Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τ.Σ.Φ Μεσ/μίας οι οποίοι σήμερα 11 Οκτωβρίου συνέλαβαν δράστες που διακινούσαν μεγάλη ποσότητα διαφόρων ναρκωτικών ουσιών καταφέρνοντας έτσι ακόμα ένα πλήγμα στους εμπόρους της σύγχρονης αυτής μάστιγας.

Επιτυχίες σαν και αυτή εξυψώνουν το ηθικό των αστυνομικών εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτεία πως σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδος το προσωπικό βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στους συναδέλφους των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης του νομού μας που ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνουν καθημερινή μάχη για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και χάρη στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό τους διασφαλίζουν ως σύγχρονοι ακρίτες την ασφάλεια και την ακεραιότητα των συνόρων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο                                                    Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ Κυριάκος           ΙΩΑΝΝΟΥ Δημήτριος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.