Φυτά εσωτερικού χώρου και ανακαίνιση

Αν σκέφτεστε ότι θα θέλατε πολύ να κάνετε ανακαίνιση σπιτιού, αλλά δεν υπάρχει ούτε ο απαιτούμενος χρόνος, αλλά ούτε και ο απαιτούμενος προϋπολογισμός τότε μπορείτε να δώσετε στον χώρο σας μικρές πινελιές και να τον κάνετε να φαίνεται σαν καινούριος.

Επιλέγουμε φυτά εσωτερικού χώρου

Τα λουλούδια και τα φυτά δεν είναι ανάγκη να βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο σε μεγάλες βεράντες και κήπους. Ακόμη κι αν δεν έχετε κάποιο μπαλκόνι, μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε φυτά στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας προχωρώντας με αυτόν τον τρόπο σε μια μίνι ανακαίνιση σπιτιού.

Τι φυτά μπορούμε να διαλέξουμε;

  • Πόθος ή «κισσός του διαβόλου»: Ένα καταπράσινο φυτό που μπορούμε να το εντάξουμε με αρκετούς τρόπους στον χώρο μας. Αν και έχει μικρές απαιτήσεις συντήρησης, βοηθάει αρκετά στο φιλτράρισμα του αέρα και παίζει και ενεργό ρόλο στη διακόσμηση.
  • Aloe Vera: Η αλόη είναι ένα όμορφο και γνωστό φυτό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Χρειάζεται αρκετό φως και λίγο νερό.
  • Ορχιδέα: Για πιο χρωματιστές λύσεις, η ορχιδέα είναι η ιδανική επιλογή. Η ορχιδέα είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου, καθώς είναι ιδανικό για την είσοδο του σπιτιού σας. Ακόμη και αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός δεν χρειάζεται πότισμα πάνω από μια, μόνο, φορά την εβδομάδα. Απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα κατά τη διάρκεια της νύχτας και παράγει οξυγόνο.
  • Κάκτος: Δεν ανήκουν άδικα στην κατηγορία των αγαπημένων μας φυτών. Καθώς, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και προσφέρουν μια πιο στιλιστική εικόνα στον χώρο. Απορροφούν την ακτινοβολία από την τηλεόραση, τον υπολογιστή, τα ασύρματα τηλέφωνα και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο του άνθρακα.
  • Γιασεμί: Ένα φυτό που δίνει θετική ενέργεια και σε κάνει να ξυπνάς με αισιοδοξία. Το γιασεμί μπορεί να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους. Γι’ αυτούς το λόγους προτείνουμε να το τοποθετήσετε στην κρεβατοκάμαρα.
  • Κρίνος: Ένα φυτό χαμηλού κόστους που αποτελεί την τέλεια επιλογή για το εσωτερικό του σπιτιού σας. Χρειάζεται σκιά και χαμηλή θερμοκρασία για να διατηρηθούν τα λευκά άνθη του. Το φυτό αυτό μπορεί να μειώσει τα επίπεδα τοξικών στοιχείων στην εσωτερική ατμόσφαιρα.

Όποιο φυτό κι αν επιλέξετε ή ακόμα και συνδυασμό φυτών για την ανακαίνιση του σπιτιού σας, το σίγουρο είναι πως αυτά θα προσφέρουν μια ανοιξιάτικη διάθεση στο χώρο σας και όμορφα αρώματα. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι το πράσινο δικαίως θεωρείται το χρώμα της ηρεμίας και της συγκέντρωσης. Τέλος, ακόμη και το φενγκ σούι ξέρουμε πόσο πολύ αγαπά και προτείνει την τοποθέτηση φυτών στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας, από την κρεβατοκάμαρα μέχρι και το μπάνιο, αφού έτσι προσελκύουμε την καλή τύχη και τη θετική ενέργεια στο σπίτι μας. 

Άρθρο από DynamicGroup.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.