Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ: Ποιοι λόγοι οδηγούν σε εσπευσμένη και επιλεκτική στελέχωση στο ΔΕΔΔΗΕ



Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ & ΑΔΜΗΕ εντοπίζει την εσπευσμένη και επιλεκτική στελέχωση που επιχειρείται -τουλάχιστον άκομψα- από την απερχόμενη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, έχει ζητηθεί η παραίτηση της Διοίκησης η οποία δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, λόγω της αποζημίωσης που ζητούν ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα μέλη του ΔΣ.

Με υπογραφές του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Στ. Οκταποδά και του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου, επιλεκτικά,

α. προκηρύσσονται για κάλυψη συγκεκριμένες θέσεις στα 4 επίπεδα ιεραρχίας της Εταιρείας,

β. ενώ άλλες ιδιαίτερα σημαντικές θέσεις καλύπτονται «προσωρινά» με αναπλήρωση (χωρίς προκήρυξη), ή παραμένουν τελείως κενές (χωρίς προκήρυξη ή έστω προσωρινή αναπλήρωση).

Οι προαναφερόμενες ενέργειες που γίνονται δίχως ολοκληρωμένη σχεδίαση και τη δέουσα οργάνωση, με την επικουρία όμως και τη συνδρομή του Γενικού Διευθυντή Επιχειρησιακών Λειτουργιών και της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού, εύλογα οδηγούν στη σκέψη «περί εσπευσμένου βολέματος παρέας!!!» από την τρέχουσα Διοίκηση, για τη διασφάλιση της συνέχειας και την «επόμενη ημέρα»…

Χαρακτηριστικό της έλλειψης οργάνωσης και της σχεδίασης του HR είναι ότι πριν λίγους μήνες η Διοίκηση προκήρυξε διαδικασία μετατάξεων ζητώντας μεταξύ άλλων να καλύψει 188 κενές θέσεις Διπλωματούχων Μηχανικών καταλήγοντας όμως, τον περασμένο Μάρτιο, να απορρίψει στο σύνολό τους και τις επτά υποψηφιότητες (αιτήσεις) που υποβλήθηκαν για μετάταξη στην κατηγορία των Διπλωματούχων Μηχανικών με διάφορα προσχήματα, παρότι οι υποψήφιοι υπερκάλυπταν τα τυπικά προσόντα των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί (αφού κατείχαν διπλώματα Πολυτεχνείου, Μεταπτυχιακούς ή ακόμη και Διδακτορικούς τίτλους!!). Αντιθέτως οι αρμόδιοι της 2ης μεγαλύτερης τεχνικής εταιρείας της Χώρας δεν δίστασαν να εγκρίνουν όλες τις υποψηφιότητες (αιτήσεις) που υποβλήθηκαν για μετάταξη στην κατηγορία ΠΕ (ΔΟ1) με πτυχία θεωρητικής κατεύθυνσης όπως πχ Ιστορία της Τέχνης!! από το ΕΑΠ.

Στο σημείο αυτό ο εμπαιγμός της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού κορυφώθηκε όταν οι αρμόδιοι παράγοντες επικαλέσθηκαν τη συμμόρφωση με τις αντίστοιχες οδηγίες του HR της μητρικής Εταιρείας ΔΕΗ ΑΕ για τα ΕΑΠ, αφού προηγουμένως όμως τις είχαν τελείως καταστρατηγήσει σε άλλο σημείο, διαφοροποιώντας τη διετία που έθεσε η μητρική ως προϋπόθεση συμμετοχής στην αντίστοιχη προκήρυξη μετατάξεων, σε τριετία στο ΔΕΔΔΗΕ.

Λαμβάνοντας δε υπόψη, τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις έμπειρων Διπλωματούχων Μηχανικών τα δύο τελευταία χρόνια, την έλλειψη νέων προσλήψεων, τη μη θέληση από πλευράς Διοίκησης, αξιοποίησης ή και διευκόλυνσης νέων επιστημόνων να εργαστούν στον τόπο τους (με αποτέλεσμα ακόμη και την παραίτησή τους σε πολλές περιπτώσεις) και την επιλεκτική στελέχωση ή μη, θέσεων ευθύνης, δεν είναι καθόλου τυχαίο γιατί -μεταξύ των άλλων- καθυστερεί σημαντικά η υλοποίηση των μεγάλων έργων και ο εκσυγχρονισμός της Εταιρείας.

Ο Σύλλογος λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω επιφυλάσσεται για τη χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Με εντολή Δ.Σ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.