Ο Μητσοτάκης θα καταργήσει «σιωπηλώς» τις λιγνιτικές μονάδες πριν το 2028 – Γράφει ο Μιχάλης Αγραφιώτης



Γράφει ο Μιχάλης Αγραφιώτης για το KOZANILIFE.GR:

Όταν πριν από 6 μήνες έγραψα άρθρο με τίτλο «Λιγνίτης τέλος» πολλοί συντοπίτες μου ανώνυμοι σχολιαστές έσπευσαν να με χαρακτηρίσουν «Λαγό». Τελικά, οι εξελίξεις όχι μόνο με δικαιώνουν, αλλά θα επιβεβαιωθώ και στην τότε πρόβλεψη μου, ότι το Ελληνικό κράτος θα αφήσει τη Δυτική Μακεδονία στη κυριολεξία στο έλεος του Θεού.

Όσο για το Μητσοτάκη, δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με μια Περιφέρεια που έχει πληθυσμό όσο ο Δήμος Περιστερίου, ούτε ανησυχεί για τις «προσωπικές» επιλογές Βουλευτών, οι οποίοι όπως μαθαίνω, αν και νέοι οι περισσότεροι δεν σηκώνουν το τηλέφωνο σ’ αυτούς που βοήθησαν. Θα συνιστούσα να απαντούν, ειδικά αυτοί που είναι στην κόψη του ξυραφιού, γιατί φοβάμαι πως θα έχουμε εκλογές μέσα στο 18μηνο, οπότε θα βρεθούν εκτός σύντομα. Οι Βουλευτές δεν πρόκειται να αντιδράσουν και το θεωρώ και «πολιτικά λογικό» γιατί τη θέση τους την εξασφάλισαν από την επιλογή Μητσοτάκη, όλοι τους.

Ο Περιφερειάρχης θεωρώ ότι πρέπει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση, γιατί πολύ απλά – το λέω ευθέως και σαφώς – μόνο να χάσει έχει εάν συμπλεύσει με την κυβέρνηση και ας θυμηθεί την τύχη των προκατόχων του. Ο Περιφερειάρχης δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι κυβερνήσεις θα περάσουν, ο ίδιος όμως το 2023 πρέπει να κριθεί επιτυχημένος από το λαό της Δυτικής Μακεδονίας για να επανεκλεγεί. Δεν θα τον κρίνει ο Μητσοτάκης που τότε ενδεχομένως να είναι και ένας απλός Βουλευτής, ένας πρώην Πρωθυπουργός.

Ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι της περιοχής μας;

Να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας και να μη πέσει το βιοτικό επίπεδο της περιοχής μας. Πρέπει να ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή επιτροπή για τις συνέπειες των δικών του αποφάσεων στην περιοχή μας.

Παραδείγματος χάριν, είμαστε η πρώτη Περιφέρεια σε ανεργία στην Ευρωζώνη. Αυτό δεν πρέπει να το τονίσουμε και να ζητήσουμε πολλαπλασιασμό των χρηματοδοτικών προγραμμάτων στην Αγροτική ανάπτυξη, τις ΑΠΕ και την μεταποίηση για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αναπληρώσουν τις χαμένες θέσεις εργασίας από τη ΔΕΗ; Δεν πρέπει να διεκδικήσουμε και να θέσουμε το θέμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο;

Ούτε επί Παπανδρέου, ούτε επί Σαμαρά, ούτε επί Τσίπρα, ούτε προς το παρόν επί Μητσοτάκη δεν μας επισκέφτηκε ένας Υπουργός Εργασίας. Εδώ πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την σταθεροποίηση της Οικονομίας της περιοχής. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η οικονομία μας πεθαίνει. Αν δεν στηριχτούμε σε νέες επενδύσεις που θα πριμοδοτηθούν από ειδικά προγράμματα στήριξης θα μεταβληθεί η περιοχή σε Detroit.

Λιγνίτης τέλος. Το επαναλαμβάνω. Και ίσως μέχρι το 2023. Οι λύσεις υπάρχουν, όχι όμως με συμβιβασμούς. Με σύγκρουση, με θυσίες.

Κάποιοι που νόμιζαν ότι θα χτίσουν πολιτικές καριέρες με δημόσιες σχέσεις με τον Πρωθυπουργό, να ξέρουν ότι θα συνταξιοδοτηθούν πρόωρα. Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους. Και αν πρέπει θα συγκρουστούμε, με τη σύγκρουση να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες.

9 σχόλια στο άρθρο “Ο Μητσοτάκης θα καταργήσει «σιωπηλώς» τις λιγνιτικές μονάδες πριν το 2028 – Γράφει ο Μιχάλης Αγραφιώτης

  1. Κύριε Αγραφιώτη να μου επιτρέψετε να πιστεύω πως ο νέος Περιφερειάρχης θα κάνει την λεγόμενη κωλοτούμπα, όπως έκανε και ο προηγούμενος, τόσο στο θέμα της ΔΕΗ όσο και στο μεταναστευτικό. Απλά θα γίνει ομαλά η τούμπα και όχι τόσο άναρχα όσο του προηγούμενου. Δεν μπορεί να ταχθεί κατά του κόμματος που τον στήριξε τόσα χρόνια. Θα το δείτε!

  2. Θωμάς Σιαπέρας

    - Edit

    Απαντήστε

    “Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια σε ανεργία”. Γιατί άραγε; Παρόλο που την τελευταία 5ετία έχουν κλείσει πάνω από 800 επιχειρήσεις στην Περιφέρεια ανοίγουν καινούριες καφετέριες και ξενυχτάδικα. Τα προποτζήδικα κάνουν τρελά κέρδη και ανοίγουν καινούρια πολυκαταστήματα. Πώς το εξηγείς αυτό Μιχάλη;

  3. Περνώντας από τον παλιό δρόμο Κοζάνης Πτολεμαΐδας και αναρωτομενος τι διάολο θα γίνουν αυτο τα ορυχεία, κάτι μου είπε εκείνη την στιγμή πως σε λίγα χρόνια θα γίνουμε ο σκουπιδοτενεκέ τις Ελλάδος. Ίσως και παραπέρα. Και να δείτε που θα μας λένε πως είναι ευκαιρία για την Δυτική Μακεδονία να πάει μπροστά.

    1. Σωστός!!! και για να σε διορθώσω λίγο ο σκουπιδοτενεκές της Ευρώπης. Βλέπουν πολλοί το τυράκι αλλά την φάκα ελάχιστοι. Δυστυχώς ο κόσμος αποφάσισε για το τέλος της Δυτ. Μακεδινίας.

  4. Ας μην κανουμε πως δεν καταλαβαινουμε … τι θελουμε ενάντια στην υφήλιο να καιμε λιγνιτη … δεν το βλεπαμε πως ερχεται …η μαγκια μας θα φανει στο πως θα μπορεσουμε να στραφουμε αλλου… κοντρα πχ σε αυτους που δεν θελουν τα φωτοβολταικα γιατι ενοχλουνται οι αγελαδες τους … ονοματα δεν λεμε…

    1. Αν και υπέρμαχος του κόμματος της ΝΔ. ο κύριος Αγραφιώτης, και δεν συμφωνώ μαζί του στα περισσότερα από τα άρθρα του, σήμερα θα του πω μπράβο . Όσο για τον περιφερειάρχη μας κύριε Αγραφιώτη ξέρετε τόσα χρόνια τι ψήφιζε στη Βουλή……. ΠΑΡΩΝ Ποτέ δεν πήρε ξεκάθαρα θέση για σημαντικά ζητήματα, το βλέπατε και εσείς, αλλά παρά ταύτα τον στηριζατε. Πάντα ΠΑΡΩΝ. Εσείς τι πιστεύετε ότι θα κάνει τώρα…; Θα έρθει σε σύγκρουση…..;;; ΠΑΡΩΝ

      1. 1. ο μόνος βουλευτής της Ν.Δ. που συγκρούστηκε με το κόμα του και τον αρχηγό του για την Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν ακούσατε την ομιλία του στη βουλή ; Δεν γνωρίζετε ότι τον έπαυσαν από τομεάρχη Αγροτικής πολιτικής ; Γιατί τα γράφετε αυτά ; Δεν θέλω να σας χαρακτηρίσω.

        2. 52,6% !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.