Κάλεσμα διαμαρτυρίας για την παρουσία της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Κοζάνη και την απαράδεκτη πρόταση του Πρωθυπουργού για βίαιο σταμάτημα της λιγνιτικής δραστηριότητας



Όλοι έξω από το κτίριο της Νομαρχίας Κοζάνης σήμερα 7/10/2019 και ώρα 3.45 μμ

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα του ΟΗΕ για σταμάτημα ολόκληρης της λιγνιτικής παραγωγής στη Χώρα μας επιταχύνει την ενεργοποίηση των ντόπιων και ξένων αρπακτικών που σπεύδουν να επωφεληθούν από το «κουφάρι» της ΔΕΗ που θα αφήσει πίσω του ο «Αρμαγεδδών» της απολιγνιτοποίησης.

Στα πλαίσια αυτά βρίσκονται σήμερα στην Κοζάνη στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας όπου θα παραβρεθούν σε άτυπο Περιφερειακό Συμβούλιο που αποφάσισε η πλειοψηφία του Π.Σ για να ενημερώσουν για το σχέδιο και τις δράσεις που σκοπεύουν να αναπτύξουν στην Περιοχή.

Εμείς δια του εκλεγμένου εκπροσώπου μας στο Π.Σ διαφωνήσαμε με αυτή την επιλογή και δηλώσαμε πως δεν θα παραβρεθούμε σ αυτό το έστω και άτυπο Π.Σ. Είπαμε όχι γιατί:

Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να μπει κανένας φορέας της Περιοχής σε καμιά συζήτηση για σχέδια και προγράμματα που αφορούν το «έρημο τοπίο» που θα δημιουργηθεί από το κλείσιμο ολόκληρης της λιγνιτικής δραστηριότητας που αποτελεί το 50% των οικονομικών δραστηριοτήτων της Περιοχής μας.

Δεν απεμπολούμε τις 22.000 θέσεις εργασίας για να συζητήσουμε το συσσίτιο των ανέργων….

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να συζητάμε για το δικαίωμα της Ζήμενς και των άλλων πολυεθνικών να χρησιμοποιούν τη γη (αποκατεστημένες, ημι αποκατεστημένες ή νυν Ορυχεία) που ανήκουν στους αγρότες και στους κατοίκους της Περιοχής μας. Ούτε σπιθαμή γης στο Κεφάλαιο, ούτε στρέμμα στους κερδοσκόπους!

Δεν διαπραγματευόμαστε, ούτε συζητάμε για καλύτερους όρους ερημοποίησης της Περιοχής, την πρόταση του πρωθυπουργού για κλείσιμο όλων των εργοστασίων και των ορυχείων που εκτός των άλλων θα βάλει σε περιπέτειες την ενεργειακή ασφάλεια της Χώρας και θα εκτινάξει τις τιμές του ρεύματος στα ύψη για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την δήλωση του πρωθυπουργού και την πρόταση της Κυβέρνησης για κλείσιμο και καταστροφή των μέσων παραγωγής που είναι πληρωμένα από τις θυσίες του λαού μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Περιοχής μας να περιφρουρήσει την περιουσία του, τις θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Να διαδηλώσουμε ενάντια στη θέση αυτή του πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Ενάντια στην παρουσία της Παγκόσμιας Τράπεζας στην περιοχή μας

Το γραφείο Τύπου
«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.