Erasmus: Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης συμμετέχει στο πρόγραμμα «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229»



Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής του σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229». Το με αρ. κωδικό αριθμό σχέδιο
2019-1-RO01-KA229-063223_5 και τίτλο «Active kids for a better future» εγκρίθηκε με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών(ΙΚΥ) και έλαβε την 22η θέση από το σύνολο των 150 υποβληθέντων σχεδίων. Πρόκειται για μια διακρατική πολυμερή Σύμπραξη Σχολείων, η οποία υλοποιείται με σχολεία εταίρους, από τη Ρουμανία(συντονίστρια χώρα), Ισπανία, Τσεχία, Πολωνία και Τουρκία. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει συνολικά δύο χρόνια (2019-2021). Πηγή του Προγράμματος είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Εθνική Μονάδα Συντονισμού, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY).

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί που απαρτίζουν τις παιδαγωγικές ομάδες των έξι σχολείων θα ασχοληθούν κατά τη διάρκεια των δύο ετών με διάφορες παραμέτρους της εκπαίδευσης και της μαθησιακής διαδικασίας στο σχολείο, προκειμένου να υπηρετήσουν τους βασικούς στόχους του προγράμματος.

Το αναφερόμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα στοχεύει με την εφαρμογή καινοτόμων και καλών πρακτικών ανάμεσα σε άλλα στην καλλιέργεια των αξιών των μαθητών σχετικά με την ενεργό ιδιότητα του πολίτη, τον εθελοντισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και την αλληλεγγύη.

Στο πρόγραμμα υλοποίησης του προγράμματος εντάσσεται η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10.10.2019, Ημέρα Erasmus, στις 10.00΄π.μ.σε χώρο της Κοβεντάρειου Δημοτικής και η πρώτη συνάντηση μελών της παιδαγωγικής ομάδας των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών το Νοέμβριο του 2019 στην Ρουμανία.

Το 12ο Δ.Σ. υλοποιώντας τις αρχές της διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και έχοντας υπόψη την κοινωνική και παιδαγωγική ευθύνη του απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινωνία γενικότερα, θα ενημερώνει ανά τακτά διαστήματα για τις δραστηριότητές του που αφορούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η Διευθύντρια
Μαρία Μπατσίλη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.